o-guros-tou-kosmou-sthn-aulh-toy-buba-savoir ville

Με μια μικρή καθυστέρηση συνειδητοποίησα πως ποτέ δεν έγραψα για το Buba και το υπέροχο φαγητό τους. Ορίστε λοιπόν, κάλλιο  αργά παρά ποτέ.

Μοιάζει σαν ένα μικρό σαλόνι σε ένα σπίτι εξωτικό δίπλα σε μια παραλία της Ταϊλάνδης. Πάρα ταύτα, βρίσκεται στον δικό μας βορρά, στην Κηφισιά και δεν είναι παρά το παλιό Bar Guru που έγινε Buba.

Το παιδί του κέντρου, ανανέωσε για τα καλά το παλιό Pablo της Παπαδιαμάντη και δημιούργησε ένα εστιατόριο που σε ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο. Ο Κωνσταντίνος Ζουγανέλης, πήρε ένα κτήριο νεοκλασικό και έκανε την πίσω αυλή του σαν ένα υπέροχο σαλόνι, με στοιχεία από την Ταΐλάνδη και μερικά ακόμη εξωτικά μέρη του κόσμου. Σε ένα μπαρ από bamboo, φωτάκια και στην άκρη μια μπλε ομπρέλα, φτιάχνονται τα πιο ωραία cocktails. Από το αγαπημένο μας Tom Collins μας παραπέμπει σε ένα ακόμη καλύτερο Grapefruit Collins μα και πολλά ακόμη πιο spicy cocktails για να συνοδεύσουν την δροσιά που κάνει τα καλοκαίρια στην Κηφισιά.

Επειδή όμως δεν μπορείς να μείνεις για πάντα στο μπαρ, σιγά σιγά μεταφέρθηκα και εγώ σε έναν γωνιακό καναπέ της αυλής. Πίσω μου πάλι φωτάκια και ένα χαλί στον τοίχο. Πάνω τα αστέρια και απέναντι εκείνο το σπίτι που είχα φανταστεί, σε ένα εξωτικό σημείο της Ασίας. Είπα λοιπόν, πως ήρθε η ώρα να δοκιμάσω τις δημιουργίες του σεφ, Χάρη Αντωνόπουλου, κατευθείαν από το L’ Aatelier de Joel Robuchon και το Lindsay House στο Λονδίνο.

Αφού περίμενα να έρθει ο σερβιτόρος να παραγγείλω, κοίταζα τους γύρω μου. Γεμάτα τραπέζια, γέλια και μια έκφραση ευχαρίστησης στα πρόσωπά τους. Από εκείνη την στιγμή και μετά ήξερα πως θα ξαναγυρίσω. Με highlights το Tandoori wrap, τα ρεβίθια σε μορφή χούμους, τα shrimp dumblings, μια σούπα με κοτόπουλο, έντονη γεύση καρδάμου και γάλα καρύδας, και φυσικά το κοτόπουλο με φυστικοβούτυρο, ήμουν κάτι παραπάνω από τρισευτυχισμένη. Μπορούσα να επικεντρωθώ λίγο ακόμη σε αυτό το zen vibe που πλανούταν γύρω μου.

Τελείωσα λοιπόν το τρίτο Grapefruit Collins συνοδευόμενο από μια ακουστική ethnic jazz, reggae, soul και Funk. Λίγο απ’ όλα με σωστές πάντα εναλλαγές. Με γεμάτο στομάχι, μια Tipsy διάθεση και πάνω απ’ όλα υπέροχη παρέα, άρχισα να αποχωρώ από την πίσω αυλή του Buba, σημειώνοντας όμως στην ατζέντα μου, τον γυρισμό μου. Μπορείς να κανονίσεις και εσύ το επόμενο ταξίδι σου εκεί.

Παπαδιαμάντη 4, Κηφισιά

21 0623 1151