Καλοκαιρινη Μακαρονοσαλατα με Ελια και Μπροκολο

Το καλοκαίρι θέλει φρέσκα φρούτα και δροσιστικές σαλάτες. Για εσάς που δεν έχετε πρόβλημα να προσθέσετε και λίγους υδατάνθρακες δίπλα στις φυτικές ίνες, μια μακαρονοσαλάτα είναι ό,τι πρέπει.

μακαρονοσαλατα καλοκαιρινη

Για την μακαρονοσαλάτα που σας προτείνω θα χρειαστείτε:

1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι

1 κούπα άνθη μπροκόλου

μισή κούπα αγγουράκι σε κύβους

μισή κούπα μαύρες ελιές κομμένες και χωρίς κουκούτσι

μισή κούπα κομματάκια κόκκινης πιπεριάς

1/4 της κούπας πράσινο κρεμμυδάκι σε λωρίδες

μισή κούπα μαγιονέζα

2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι τπυ γλυκού μαύρο πιπέρι

μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Εκτέλεση:

Βράστε τα μακαρόνια κανονικά, όση ώρα γράφουν οι οδηγίες. Ένα λεπτό πριν τα τραβήξετε από την φωτιά, ρίξτε την κούπα με τα

άνθη μπροκόλου και αφήστε τα να βράσουν για λίγο με τα μακαρόνια. Έπειτα σουρώστε, τοποθετείστε τα μακαρόνια με το μπρόκολο σε ένα μπωλ  και ραντίστε με παγωμένο νερό. Σε ένα άλλο μπωλ ρίξτε τη μαγιονέζα, το αλάτι, το πιπέρι, την ζάχαρη και το ξύδι. Ανακατέψτε καλά και ρίξτε την σος πάνω στα μακαρόνια. Έπειτα προσθέστε τις ελιές, το αγγούρι και την πιπεριά, ανακατέψτε και… σερβίρετε!

Τip: Η μακαρονοσαλάτα είναι νοστιμότερη όταν έχει μπει για λίγη ώρα στο ψυγείο!

 

Από μικρή μου άρεσε να παρατηρώ τον κόσμο γύρω μου, να ακούω τις συζητήσεις των περαστικών και να σκαλίζω πράγματα που δεν έπρεπε να σκαλίζω. Κι αν τότε ήθελα να γίνω ντέντεκτιβ, τελικά έγινα δημοσιογράφος. Αγαπώ τα ταξίδια, τις παραστατικές τέχνες, το σχέδιο και τη μόδα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα όμως θεωρώ τη Βουδαπέστη, την πόλη όπου έζησα για ένα μικρό διάστημα, κάτι σαν δεύτερο σπίτι μου. Και τέλος, σαν παιδί Παντείου κι εγώ, ταυτίζομαι με τη φράση «πρώτα σου φεύγει το χούι και μετά η Πάντειος».

Be first to comment

Solve : *
8 ⁄ 2 =