Estrella | Θεσσαλονικη

To Estrella, βρίσκεται σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης και είναι το ”σπίτι” του φημισμένου bougatsan. Τον χειμώνα που διανύσαμε δεν είναι και πολλοί αυτοί που δεν άκουσαν, έμαθαν, διάβασαν για το πρώτο ελληνικό food viral και τράβηξε την προσοχή τόσο από εγχώρια μέσα ενημέρωσης, όσο και από το εξωτερικό.

cba690cb-59ca-4ee2-9723-29afb27e35e2

Το Estrella, είναι μια οικογενειακή επιχείρηση στο κέντρο της συμπρωτεύουσας. Η ένωση της τρέλας και οι γευστικές αναζητήσεις των foodie ιδιοκτητών του, με τον δημιουργικό και ταλαντούχο chef Δημήτρη Κοραπάνη (ο οποίος κρατά τα ηνία της κουζίνας), είχε ως αποτέλεσμα την επιτυχία του Εstrella. Η λέξη estrella, στα ισπανικά σημαίνει ”αστέρι” και μέσα από την ονομασία αυτήν ”προδίδεται” και η αποκλειστική συνεργασία τους με την Βαρκελωνέζικη μπύρα, όπου κάθε εβδομάδα καταφθάνουν βαρέλια μπύρας από Βαρκελώνη αποκλειστικά για το μαγαζί τους. Υπεύθυνη για τον κατάλογο του Brunch,το οποίο από πολλούς χαρακτηρίζεται ως το καλύτερα στην Ελλάδα, είναι η υπερταλαντούχα Μαρία Πρασσά.

Η ταυτότητα της κουζίνας, όπως μας ανέφερε χαρακτηριστικά ένας εκ των ιδιοκτητών, ο Καπετανάκης Κωνσταντίνος, είναι ”comfort & casual”. Η ποιότητα της είναι αναμφισβήτητα πολύ καλή και οι τιμές του καταλόγου αρκετά προσιτές και ελκυστικές, αν φανταστεί κανείς ότι το πιο ακριβό πιάτο τους κοστίζει μόλις 7 ευρώ.

10277785_396608553815148_8632139622132815669_n

“Δεν έχει κανένα νόημα η αποθέωση στα social media και στο instagram αν δεν σερβίρεις νόστιμο φαγητό. Όταν θα σε επισκεφθεί ο πελάτης θα φάει πραγματικό φαγητό και όχι φωτογραφίες που μπορεί να έχει δει. Οπότε, είμαι πού ευχαριστημένος βλέποντας τον ενθουσιασμό των πελατών,τα χαμόγελα που μας χαρίζουν και τα άδεια πιάτα που βρίσκουμε πάνω στα τραπέζια όταν μαζεύουμε” μας είπε ο Κ.Καπετανάκης.

1511105_392871297522207_3935906384186616019_n

Οι πόρτες του μαγαζιού ανοίγουν από τις 10 το πρωί και κλείνουν  στις 12 το βράδυ και σε περιμένει να δοκιμάσεις τα πιάτα του με γεύσεις, που, σίγουρα, φεύγοντας από εκεί θα τις έχεις ως μοναδικές στο μυαλό σου. Κάποια από τα λαχταριστά πιάτα του , είναι τα φρεσκοψημμένα bagels που μέσα τους κρύβονται στομαχικοί πειρασμοί, όπως είναι το bagel με το μπιφτέκι από μπούτι κοτόπουλου, με τυροκαφτερή (handmade), τυρί τσένταρ, ντομάτα, μαγιονέζα (επίσης handmade) και αυγό ή το άλλο με τον καπνιστό σολομό με αβοκάντο και μυρωδικά. Γεμιστές αυγοφέτες με σοκολάτα και μπανάνα ή προφιτερόλ με κρέμα χαλβά τσουρέκι και κρέμα σοκολάτας. Τα παραπάνω, αλλά και τα υπόλοιπα που υπάρχουν στο κατάλογο, μπορείς να τα συνοδέψεις με το smoothie με βατόμουρο, γιαούρτι, lime και μέλι ή μίξερ φρούτων με ταχίνι ή  το πράσινο Smoothie με μπανάνα, πορτοκάλι και σπανάκι.

1465139_403709959771674_5654536775698620594_n

Όσον αφορά το καλοκαιρινό menu του Estrella; All day breakfast και casual φαγητό, όπως το συναντάμε σε διάφορα σημεία του κόσμου, είναι η αφετηρία του καλοκαιρινού μας menu. Ένταση υψηλής ποιότητας υλικών και 90s αναφορές είναι τα βασικά μας χαρακτηριστικά. Φυσικά δεν λείπει το πρώτο food viral, το #bougatsan, ένα κρουασάν το οποίο σερβίρεται καθημερινά με ζεστή κρέμα μπουγάτσας, λιωμένη σοκολάτα και φρέσκα φρούτα και πολύ σύντομα θα έχουμε και το παγωτό #bougatsan“.

Επίσης,το bougatzan μετά από ένα χειμώνα που έκανε κυριολεκτικά τους Θεσσαλονικείς να πρέπει να κλείσουν θέση για το βρουν, από το φθινόπωρο σχεδιάζει να βάλει στην ίδια διαδικασία και την Αθήνα, αφού υπάρχουν πλάνα ώστε να ανοίξει εκεί το πρώτο bougatzan shop.

10259858_391659327643404_5957329526126449529_n

Υ.Γ.1 Μπορεί το bougatsan να έκανε πάταγο αλλά ο κατάλογος κρύβει και άλλα πιάτα που μπορούν να σε Estrellάνουν.
Υ.Γ.2 Ανέβα στον επάνω όροφο και τότε θα έχεις θέα την Αγία Σοφία.

1465139_403709959771674_5654536775698620594_n

Info:Estrella (Παύλου Μελά 48, Θεσσαλονίκη, 2310-272045)

Γέννημα-θρέμα Ρόδου. Πλέον ζω στη Θεσσαλονίκη. Από-πιο-μικρή ήμουν περίεργη για τα πάντα και ήθελα να μαθαίνω ό,τι καινούργιο υπήρχε. Δεν άργησα να καταλάβω ότι η δημοσιογραφία ήταν αυτό που ήθελα να ακολουθήσω. Τα τελευταία δύο χρόνια ασχολούμαι με το ελεύθερο ρεπορτάζ. Τα περιοδικά, οι ταινίες, το ραδιόφωνο, το φαγητό και η Alfie (το jack russel μου) είναι οι αδυναμίες μου.

1 Comment

  • Reply June 5, 2014

    ria

    Πολύ ωραίο άρθρο!συγχαρητήρια!και από την περιγραφή το μενού φαίνεται λαχταριστό!

Leave a Reply

Solve : *
13 × 16 =