Σαραντα Βαθμοι και Καιει το Μαλλι

Ήρθε το καλοκαίρι, πας στη θάλασσα, κολυμπάς, βγαίνεις για ηλιοθεραπεία, ξανακολυμπάς, μαυρίζεις, τσουρουφλίζεσαι και τελικά γυρνάς σπίτι εξουθενωμένη. Μαζί με εσένα εξουθενώνονται και τα μαλλιά σου. Το μόνο που θες είναι να βυθιστείς στην μπανιέρα με τις ώρες κλείνοντας τηλέφωνο, λάπτοπ και τηλεόραση για να διώξεις την αλμύρα από πάνω σου. Κανείς δεν πρέπει να σε διακόψει από αυτή την ιερή στιγμή (ούτε και ο κούκλος που γνώρισες στην παραλία και ανταλλάξατε προφίλ στο facebook!). Μα πριν μπεις σε όλη αυτήν τη διαδικασία, καλό είναι να υποβάλλεις τα μαλλιά σου σε μια μίνι διαδικασία.

beauty

Ανακάτεψε καλά μια κουταλιά της σούπας μέλι με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο μέχρι να ομογενοποιηθούν και άπλωσέ την στα μαλλιά σου, αφήνοντάς την μισή ώρα περίπου. Στη συνέχεια ξέπλυνε πολύ καλά, χρησιμοποιώντας και δυο και τρείς φορές σαμπουάν και στο τέλος conditioner. Ως εναλλακτική μπορείς να απλώσεις σκέτο ελαιόλαδο, να τα τυλίξεις με μια μεμβράνη ή ένα σκουφάκι μπάνιου και να τα ξεπλύνεις με άφθονο νερό μετά από 30-45 λεπτά. Τότε θα διαπιστώσεις πως τα μαλλιά σου θα ενυδατωθούν και θα είναι πιο λαμπερά από ποτέ.

Χαμένη μέσα σε βιβλία της Φιλολογίας και μη, συνταγές για γλυκά, ξένες σειρές και μία ντουζίνα ψυχαναγκασμούς θα τη βρεις κάπου στη Θεσσαλονίκη να τρώει. Γλυκό. Όταν δεν τρώει, όμως, θα τη βρεις κάπου στο σπίτι να γράφει άρθρα και να ξεψαχνίζει youtubers και tutorials. Ή έξω από αυτό να μιλάει για μακιγιάζια και λίγο αργότερα να ψάχνει απεγνωσμένα για αυτά. Θα την ακούσεις να σου τάζει μία red velvet, αλλά τελικά θα σε ταράξει στα cupcakes. Κι αν την ακούσεις να γκρινιάζει τάξε της εσύ ένα ταξίδι, εδώ κοντά, στη Γη του Πυρός.

Be first to comment