Ζυμαρικά με βούτυρο και μανιτάρια

Ζυμαρικά με βούτυρο και μανιτάρια

Ζυμαρικά με μανιτάρια, βούτυρο και σκόρδο. Θα είναι έτοιμα στο πιάτο σου σε λιγότερο από τριάντα λεπτά. Απλό, εύκολο και γρήγορο και χωρίς να χρειάζεσαι περίπλοκα υλικά.

Για να φτιάξεις δύο μερίδες θα χρειαστείς:

500 γρ ζυμαρικά, ιδανικά σπαγγέτι

1 κουταλιά ελαιόλαδο

1/2 κούπα φρυγανισμένο και τριμμένο ψωμί ή χοντροκομμένη φρυγανιά

αλάτι και πιπέρι

8 κουταλιές βούτυρο

3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

500 γρ μανιτάρια

4 κλωνάρια θυμάρι

2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαιντανό

Πως θα το κάνεις:

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράσε αλατισμένο νερό και τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στράγγισε. Ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια θερμοκρασία. Πρόσθεσε τα ψίχουλα και σόταρε τα μέχρι να ροδίσουν, 3-5 λεπτά. Πασπάλισε με αλάτι και πιπέρι. Μόλις είναι έτοιμο άφησέ το στην άκρη. Λιώσε το βούτυρο στο τηγάνι σε χαμηλή θερμοκρασία, μία κουταλιά κάθε φορά, μέχρι να λιώσει εντελώς. Πρόσθεσε το σκόρδο και σόταρε για ένα λεπτό. Στη συνέχεια βάλε τα μανιτάρια και το θυμάρι και ανακάτευε μέχρι τα μανιτάρια να ροδίσουν και να μαλακώσουν, περίπου 5-6 λεπτά. Πασπάλισε με λίγο αλάτι και πιπέρι.

Ανακάτεψε μαζί τα ζυμαρικά, με τα μανιτάρια και το ψωμί. Πασπάλισε με μαϊντανό και σέρβιρε ζεστά.

featured photo: damndelicious.net
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.