Μια εναλλακτική λύση για τη σάλτσα ντομάτας είναι αυτή η σάλτσα με κολοκύθα. Θα αρωματίσεις με φασκόμηλο και θυμάρι και θα συμπληρώσεις με λουκάνικο που θα ψιλοκόψεις, τριμμένο κατσικίσιο τυρί (ή παρμεζάνα) και καβουρδισμένο κουκουνάρι ή καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα φουντούκια.

Τι θα χρειαστείς:

2 κουταλιές ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

2 1/2 φλιτζάνια πουρέ κολοκύθας

Μερικά φρέσκα φύλλα φασκόμηλου και μερικά κλαδάκια φρέσκο ​​θυμάρι, ψιλοκομμένο

1/4 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο

1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι

1/4 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου πιπεριού

Μια καλή πρέζα μοσχοκάρυδο

1 1/2 / 2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο

Αλάτι και πιπέρι

1 κιλό al dente linguini ζυμαρικά ή ό,τι ζυμαρικά προτιμάς

1 λουκάνικο ψιλοκομμένο και σοταρισμένο

150 γρ. κατσικίσιο τυρί

Καβουρδισμένο κουκουνάρι

Μαϊντανό

κόκκινες νιφάδες πιπεριού

Πώς θα το φτιάξεις:

Για να φτιάξεις τη σάλτσα, σε μια μεσαία κατσαρόλα ζέστανε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά. Πρόσθεσε το σκόρδο και μαγείρεψε απαλά μέχρι να μαλακώσει, περίπου 5 λεπτά. Πρόσθεσε τον πουρέ κολοκύθας και τα ψιλοκομμένα βότανα. Ανέβασε τη θερμότητα στο μέσο και πρόσθεσε όλα τα μπαχαρικά. Ανακάτεψε το ζωμό κοτόπουλο και άφησέ το να σιγοβράσει για 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Δοκίμασε και πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι. Βάλε τα έτοιμα ζυμαρικά στη ζεστή σάλτσα. Για να σερβίρεις, συμπλήρωσε με λουκάνικο, τριμμένο κατσικίσιο τυρί (ή παρμεζάνα), καβουρδισμένο κουκουνάρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

featured photo: joythebaker.com