Ζυμαρικά με μανιτάρια και κρέμα, για την πρώτη φορά που θα έρθει σπίτι σου

5 λόγοι που αυτή η συνταγή με ζυμαρικά είναι ιδανική για την πρώτη φορά που θα έρθει σπίτι σου

Αν δεν περιμένεις κανέναν στο σπίτι κάτσε στον πάγκο της κουζίνας με τις φόρμες σου και φάε τα ζυμαρικά κατευθείαν από το τηγάνι. 

Eίναι η συνταγή με ζυμαρικά με κρέμα και μανιτάρια που θα φτιάξεις την πρώτη φορά που εκείνος ή εκείνη θα έρθει σπίτι σου. Θα σου πω γιατί: είναι εύκολη, είναι ελαφριά, έχει χαμηλό ποσοστό αποτυχίας, ταιριάζει με λευκό κρασί και ταινία και δεν απαιτεί χαμό από σκεύη. Η υφή της είναι μεταξένια και κρεμώδης. *Group hug*.

Τι θα χρειαστείς:

1/2 κούπα βούτυρο 2 σκελίδες σκόρδο 300γρ μανιτάρια, κομμένα σε φέτες 1 κούπα κρέμα γάλακτος για ζυμαρικά 500γρ ζυμαρικά 1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα 1 κούπα από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά 1 κουταλάκι αλάτι πιπέρι αλάτι μαϊντανός

Πως θα το φτιάξεις:

Καθάρισε τα μανιτάρια. Βάλε το σκόρδο και τα μανιτάρια σε ένα μεγάλο τηγάνι μαζί με δύο κουταλιές από το βούτυρο. Σε μέτρια θερμοκρασία σόταρε το σκόρδο και τα μανιτάρια για περίπου 8-10 λεπτά. Πρόσθεσε την κρέμα και το υπόλοιπο βούτυρο. Χαμήλωσε τη θερμοκρασία και άφησε τη σάλτσα να δέσει. Βράσε τα ζυμαρικά σε μία κατσαρόλα, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στράγγισε κρατώντας μία κούπα από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά και βάλε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακάτεψε καλά, με απαλές κινήσεις, να απλωθεί καλά η σάλτσα σε όλα τα ζυμαρικά. Πρόσθεσε παρμεζάνα και το νερό που είχες κρατήσει. Ανακάτεψε λίγο ακόμα, πασπάλισε με αλάτι και πιπέρι.

Για να σερβίρεις, βάλε κρασί και πασπάλισε με μαϊντανό και έξτρα παρμεζάνα αν θες. Αν δεν περιμένεις κανέναν στο σπίτι ακόμα καλύτερα. Για να σερβίρεις κάτσε στον πάγκο της κουζίνας με τις φόρμες σου και φάε τα ζυμαρικά κατευθείαν από το τηγάνι.

recipe & featured photo: pinchofyum.com

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Κέικ με κομμάτια μήλου, με 4 υλικά

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.