Το πέστο από κάρδαμο (watercress) προσφέρει πιπεράτο άρωμα, ενώ το λουκάνικο και το κολοκυθάκι δίνουν ισορροπία και υφή.
Υλικά (για 4 άτομα):
-
300γρ ζυμαρικά (π.χ. fusilli)
-
1 κ.σ. ελαιόλαδο
-
4 χοιρινά λουκάνικα, χωρίς το περίβλημα
-
1 μεγάλο κολοκυθάκι, κομμένο σε λεπτές φέτες
-
Αλάτι, πιπέρι
Για το πέστο:
-
50γρ κάρδαμο (ή baby σπανάκι αν δεν βρεις)
-
25γρ κουκουνάρι (ή καρύδια)
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
40γρ παρμεζάνα, τριμμένη
-
6 κ.σ. ελαιόλαδο
-
Χυμός από 1/2 λεμόνι
Εκτέλεση:
-
Βράσε τα ζυμαρικά al dente.
-
Στο μεταξύ, ζέστανε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρισε τον κιμά από το λουκάνικο μέχρι να ροδίσει.
-
Πρόσθεσε το κολοκυθάκι και σόταρε για 3-4 λεπτά.
-
Για το πέστο, χτύπησε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να γίνει μια λεία σάλτσα.
-
Στράγγισε τα ζυμαρικά, κράτα λίγο από το νερό.
-
Ανακάτεψε τα ζυμαρικά με το μείγμα λουκάνικου και το πέστο. Αν χρειάζεται, πρόσθεσε λίγο από το νερό των ζυμαρικών.
-
Σέρβιρε με επιπλέον παρμεζάνα και φρέσκο πιπέρι.