Το πέστο από κάρδαμο (watercress) προσφέρει πιπεράτο άρωμα, ενώ το λουκάνικο και το κολοκυθάκι δίνουν ισορροπία και υφή.

Υλικά (για 4 άτομα):

  • 300γρ ζυμαρικά (π.χ. fusilli)

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 4 χοιρινά λουκάνικα, χωρίς το περίβλημα

  • 1 μεγάλο κολοκυθάκι, κομμένο σε λεπτές φέτες

  • Αλάτι, πιπέρι

Για το πέστο:

  • 50γρ κάρδαμο (ή baby σπανάκι αν δεν βρεις)

  • 25γρ κουκουνάρι (ή καρύδια)

  • 1 σκελίδα σκόρδο

  • 40γρ παρμεζάνα, τριμμένη

  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο

  • Χυμός από 1/2 λεμόνι

Εκτέλεση:

  1. Βράσε τα ζυμαρικά al dente.

  2. Στο μεταξύ, ζέστανε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρισε τον κιμά από το λουκάνικο μέχρι να ροδίσει.

  3. Πρόσθεσε το κολοκυθάκι και σόταρε για 3-4 λεπτά.

  4. Για το πέστο, χτύπησε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να γίνει μια λεία σάλτσα.

  5. Στράγγισε τα ζυμαρικά, κράτα λίγο από το νερό.

  6. Ανακάτεψε τα ζυμαρικά με το μείγμα λουκάνικου και το πέστο. Αν χρειάζεται, πρόσθεσε λίγο από το νερό των ζυμαρικών.

  7. Σέρβιρε με επιπλέον παρμεζάνα και φρέσκο πιπέρι.