Ζυμαρικά με μανιτάρια, σκόρδο και θυμάρι

Γιατί μερικές μέρες η ζωή πρέπει να είναι απλή και γευστική ταυτόχρονα

tyle="text-align: justify;">Για αυτή τη συνταγή με ζυμαρικά θα χρειαστείς λιγότερη από μισή ώρα. Βουτυράτη, σκορδάτη και εύκολη. Τα υλικά είναι απλά και ο τρόπος πανεύκολος. Τα ζυμαρικά με μανιτάρια και θυμάρι είναι πάντα μία εύκολη και γευστική λύση και η καβουρδισμένη φρυγανιά θα δώσει την τραγανότητα που χρειάζεται αυτό το πιάτο.

Για αυτή την τραγανή μακαρονάδα θες απλά ένα πιρούνι κι ένα ποτήρι λευκό κρασί. Ίσως και μία καλή ταινία.

Tι θα χρειαστείς:

500γρ ζυμαρικά 1 κουταλιά ελαιόλαδο 1/2 κούπα τριμμένη φρυγανιά αλάτι και πιπέρι 8 κουταλιές βούτυρο 3 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο 300 γρ μανιτάρια, κομμένα σε φέτες λίγο φρέσκο θυμάρι 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό

Πως θα το φτιάξεις:

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράσε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, και μόλις είναι έτοιμα στράγγισε. Σε ένα τηγάνι ζέστανε το λάδι, σε μέτρια θερμοκρασία. Πρόσθεσε τη τριμμένη φρυγανιά και σόταρέ την μέχρι να ροδίσει καλά, περίπου 3-5 λεπτά. Πασπάλισε με λίγο λάτι και πιπέρι. Άφησε τη φρυγανιά σε ένα πιάτο στην άκρη. Λιώσε το βούτυρο στο τηγάνι σε χαμηλή θερμοκρασία. Πρόσθεσε το σκόρδο και άφησέ το να αρωματιστεί για ένα λεπτό. Βάλε στο τηγάνι τα μανιτάρια και το θυμάρι. Ανέβασε τη θερμοκρασία σε μεσαία ένταση και σόταρε τα μανιτάρια για 3-5 λεπτά. Πασπάλισε με αλάτι και πιπέρι. Βάλε τα μακαρόνια στο τηγάνι και ανακάτεψε καλά. Σέρβιρε τη μακαρονάδα αμέσως, ζεστή πασπαλίζοντας την με τη τριμμένη φρυγανιά και μαϊντανό.
featured photo: damndelicious.net
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.