Aχ η @themothercook, αχ. Έφτιαξε την τέλεια εναλλακτική των συνηθισμένων ζυμαρικών, γεμάτα φρέσκα αρώματα και πλούσια γεύση ντομάτας και τυριού!

“Τα ζυμαρικά κόκκινης φακής είναι αρκετά πιο στεγνά από τα συνηθισμένα ζυμαρικά σίτου. Αν βάλεις απλά μια σάλτσα από πάνω, δεν έχουν χρόνο να την τραβήξουν με αποτέλεσμα τα (δικά μου) παιδιά να μην τα συμπαθούν ιδιαίτερα.” γράφει στο ποστ της. “Το ψήσιμο στον φούρνο όμως τους δίνει χρόνο να απορροφήσουν τη σάλτσα και να μην έχουν τόσο στεγνή αίσθηση, δημιουργώντας ένα πιο δεμένο πιάτο!”

Υλικά για 4 άτομα:

1 συσκευασία ζυμαρικά κόκκινης φακής (πέννες, βίδες ή κάποιο άλλο)

3-4 φρέσκιες ντομάτες

ξηρό ανθότυρο τριμμένο

γραβιέρα ή μοτσαρέλα τριμμένη

10-15 φύλλα βασιλικού

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ελαιόλαδο

Πώς θα το φτιάξεις:

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη ή τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μικρά καρέ. Ψιλοκόβουμε τον βασιλικό.

Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά, την ντομάτα, λίγο ελαιόλαδο (2 κ.σ. περίπου), τον μισό βασιλικό, όσο ξηρό ανθότυρο θέλουμε και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Στρώνουμε σε λαδωμένο πυρέξ και πασπαλίζουμε με λίγο έξτρα ανθότυρο. Προσοχή όμως, μιας και πρόκειται για αλμυρό τυρί, μην το παρακάνουμε. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 25′ περίπου στους 170°C αέρα.

5 λεπτά πριν το τέλος, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και πασπαλίζουμε τη γραβιέρα (ή άλλο τυρί της επιλογής μας). Γυρίζουμε στον φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί. Λίγο πριν σερβίρουμε, χτυπάμε στο γουδί τον υπόλοιπο βασιλικό με λίγο ελαιόλαδο και πιπέρι και ραντίζουμε το φαγητό.

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!