Τον τελευταίο χρόνο όλοι μας έχουμε ανακαλύψει νέες ασχολίες και δραστηριότητες που μας κρατάνε απασχολημένους, πιο δημιουργικούς και κυρίως ήρεμους. Άλλωστε αυτός είναι και ο σκοπός όταν έχεις ένα χόμπι. Να ξεφεύγεις από την καθημερινότητά σου, από την ρουτίνα σου. Να βρίσκεις λίγο χρόνο για να κάνεις κάτι που πραγματικά σε ευχαριστεί και σε ξεκουράζει.

Πολλοί από εμάς δοκιμάσαμε τις δυνατότητες μας στη ζωγραφική. Μην μας ζητήσεις να σου δείξουμε βέβαια τα έργα μας, γιατί αυτό είναι ένα χόμπι που δεν έχει καμία σημασία το ”χειροπιαστό” αποτέλεσμα του. Σημασία στη ζωγραφική έχει η διαδικασία. Η ζωγραφική είναι από αυτές τις ασχολίες -όπως και τα παζλ ή οι κατασκευές– που λειτουργούν σαν μια μίνι ψυχοθεραπεία.

Η ζωγραφική επίσης έχει πολλούς διαφορετικούς τύπους όπως για παράδειγμα το ελεύθερο σχέδιο ή τα πορτραίτα. Υπάρχει κι ένα είδος ζωγραφικής που είναι ακόμα πιο κοντά στην κατασκευή παζλ, άρα και στην εύρεση της ψυχικής σου ηρεμίας.

Η ζωγραφική με αριθμούς

Εάν δεν ξέρεις ακριβώς για ποιο πράγμα μιλάμε, μπορείς να κάνεις μια αναδρομή στα παιδικά σου χρόνια. Θυμάσαι τα βιβλία ζωγραφικής που είχες ως παιδί όπου για να δημιουργηθεί μια εικόνα κάθε κομμάτι της ήταν αριθμημένο και εσύ απλά έπρεπε να ακολουθήσεις τη σειρά τους; Αυτό ακριβώς είναι η ζωγραφική με αριθμούς. Και είναι το νέο μας αγαπημένο χόμπι.

Amazon

Γιατί; 

Γιατί σου ικανοποιεί την ανάγκη να ζωγραφίζεις, σε καθοδηγεί -και έτσι νιώθεις μεγαλύτερη ασφάλεια για το αποτέλεσμα- και η όλη διαδικασία είναι λίγο σαν παιχνίδι. Δεν νομίζεις λοιπόν πως το έχεις ανάγκη; Οι ποικιλία σε αυτό το είδος ζωγραφικής είναι τεράστια καθώς απαρτίζεται τόσο από διάσημους πίνακες ζωγραφικής μέχρι floral μοτίβα και cart postales.

Έχουμε βρει λοιπόν τα πιο stylish και δημιουργικά σετ ζωγραφικής με αριθμούς που κυκλοφορούν αυτήν τη στιγμή στην αγορά και σου τα δείχνουμε για να πάρεις ιδέες!

Οι δημιουργίες της illustrator Rachel Austen

Amsterdam Paint By Numbers – Etsy

The Starry Night – Craftyarts

Η ζωγραφική με αριθμούς θα γίνει το νέο αγαπημένο σου χόμπι
craftyarts.co.uk

Mandala – Etsy

Ζωγραφική με αριθμούς σε καμβά – ergaleiazografikis

Η ζωγραφική με αριθμούς θα γίνει το νέο αγαπημένο σου χόμπι
ergaleiazografikis.gr
featured photo:  www.elle-cree.com/