Σε συνέντευξη της στο Elle, που δημοσιεύθηκε στις 13 Οκτωβρίου, η Zoë Kravitz μίλησε για τον ρόλο που έπαιξαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη ζωή και την καριέρα της, και μάντεψε: είναι περίπλοκο.

«Είχα τα σκαμπανεβάσματα μου με τα [social media]», είπε η 33χρονη ηθοποιός. «Είμαι βέβαιη ότι με κάποιους τρόπους βοήθησαν την καριέρα μου, αλλά πιστεύω επίσης ότι την έπληξαν».

Για την ηθοποιό του «Batman», μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις των social media ήταν η δική της παρορμητικότητα.

Μετά το περιστατικό των Όσκαρ του 2022 στο οποίο ο Will Smith χαστούκισε τον Chris Rock, αναφέρθηκε στην τελετή ως «το σόου όπου προφανώς επιτιθέμεθα σε ανθρώπους στη σκηνή» σε μια ανάρτηση της στο Instagram.

Μετά από αντιδράσεις, διέγραψε την ανάρτηση και εξέφρασε τη λύπη της μήνες αργότερα στη Wall Street Journal, λέγοντας: «Είναι τρομακτική εποχή για να έχεις γνώμη ή να πεις κάτι λάθος ή να κάνεις αμφιλεγόμενη τέχνη ή δηλώσεις ή σκέψεις ή οτιδήποτε άλλο».

Η ηθοποιός εξέφρασε επίσης τη λύπη της για το πώς διαχειρίστηκε τα πράγματα όσον αφορά το “High Fidelity“. Όταν έμαθε ότι η σειρά ακυρώθηκε το 2020, είχε γράψει μία θυμωμένη ανάρτηση στο Instagram.”Δεν έκατσα πραγματικά να το σκεφτώ [δηλαδή να χρησιμοποιήσω το Instagram για θυμώσω με τη Hulu για την ακύρωση του “High Fidelity”], κάτι που μερικές φορές είναι το πρόβλημά μου. Είμαι πολύ παρορμητικός άνθρωπος”, είπε στο Elle.

“Αυτό είναι ένα από τα προβλήματα με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γενικά. Μπορείς απλά να κάνεις κάτι χωρίς να το σκεφτείς. Υπάρχουν πολλά καλά πράγματα σε αυτό, όπως ότι αυτή ήταν η ειλικρινής μου γνώμη εκείνη τη στιγμή και εξακολουθεί να είναι αλλά ζούμε επίσης σε μια εποχή όπου είναι καλό να είσαι προσεκτικός σε αυτά που λες».

Η ηθοποιός θέλει απλώς να είναι αληθινή. «Σε αυτή την εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπου οι άνθρωποι παρουσιάζουν συνεχώς την τελειότητα τους, αυτό είναι πραγματικά σημαντικό, οπότε προσπαθώ αφήνω τον εαυτό μου να είναι όσο το δυνατόν πιο ανθρώπινος», είπε.

“[…] Οι άνθρωποι λένε φρικτά, φρικτά πράγματα ο ένας στον άλλο στο Διαδίκτυο, είναι απλώς ένας αγώνας εξουσίας.”