Υπάρχουν οι άνθρωποι που προτιμούν να εκφράζονται μέσω του προφορικού λόγου και εκείνη που νιώθουν πιο άνετα να επικοινωνούν γραπτώς. Τους έχεις σίγουρα στη ζωή σου. Είναι οι φίλοι σου ή εκείνος ο πρώην σου που έπειτα από μια διαφωνία ή από μια απλή ερώτηση που τους έκανες θα σου στείλουν ένα γραπτό μήνυμα που θα μπορούσε εύκολα να εκδοθεί ως μυθιστόρημα. Αυτοί οι άνθρωποι απλά ”το έχουν” με το γραπτό λόγο. Για αυτό και συνήθως κάνουν ένα επάγγελμα που έχει περισσότερο γραπτή επικοινωνία και λιγότερο face to face συζητήσεις.

Ποιοι είναι λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι που θα μπορούσαν ακόμα και να γίνουν συγγραφείς; Υπάρχουν τέσσερα ζώδια που με βάση τα χαρακτηριστικά τους είναι εξαιρετική στη γραφή και λιγότεροι καλοί στον προφορικό λόγο.

Δίδυμοι: Αγαπούν να επικοινωνούν τις σκέψεις τους

Εάν έχεις γνωρίσει ποτέ Δίδυμους, γνωρίζεις ήδη την ικανότητά τους να λένε το σωστό πράγμα στην κατάλληλη στιγμή. Είναι γεμάτοι έξυπνο χιούμορ και πνεύμα. Μεταφέρουν αυτήν την ενέργεια στο γράψιμό τους και ο τρόπος τους με τις λέξεις ανθίζει ακόμη πιο πολύ. Και δεν είναι ιδιαίτερα περίεργο, διότι ο Δίδυμος κυβερνάται από τον Ερμή, τον πλανήτη της επικοινωνίας.

Παρθένος: Βρίσκουν τη γλώσσα κάτι περισσότερο από συναρπαστική

Γνωρίζεις εκείνο το άτομο που θα κάνει πάντα την πιο έξυπνη παρατήρηση; Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ότι το άτομο αυτό είναι Παρθένος. Είναι μια επιστημονική διάνοια και διαθέτει φυσική κοινωνική νοημοσύνη. Όταν γράφει, χρησιμοποιεί πάντα τις πιο συγκεκριμένες και ακριβείς λέξεις. Ακόμα κι αν ένας Παρθένος ποτέ δεν διαβάζει βιβλία ή γράφει (κάτι που είναι σπάνιο), εξακολουθεί να σκέφτεται ασταμάτητα όταν επικοινωνεί.

Ζυγός: Δεν γίνεται να μην σε γοητεύσεις με τις λέξεις του

Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο οι Ζυγοί είναι τόσο γοητευτικοί. Έχουν κυβερνήτη τους την Αφροδίτη, έναν πλανήτη ομορφιάς και αγάπης, και όποτε αποφασίζουν να εκφραστούν, ακτινοβολούν πάντα ομορφιά. Αυτό το ζώδιο είναι ένας συνδυασμός διάνοιας και επικοινωνίας. Ακόμη, όποτε περιγράφει κάτι είναι σαν να μιλάει απευθείας σε εσένα.

Ιχθείς: Η φαντασία τους ακτινοβολεί μέσα από τα γραπτά τους

Δεν υπάρχει ζώδιο με μια πιο υπερβατική, καλλιτεχνική ή ποιητική κατανόηση της γραφής από τους Ιχθείς. Έχεις διαβάσει ποτέ κάτι που σε μεταφέρει σε διαφορετικό κόσμο; Τότε σίγουρα αυτό είναι κείμενο ενός Ιχθύ. Αυτό το ζώδιο κυβερνάται από τον Ποσειδώνα, τον πλανήτη της φαντασίας, των ονείρων και των ψευδαισθήσεων. Οπότε αν κάποιο ζώδιο μπορεί να σε μαγέψει με το ταλέντο του στη γραφή, είναι σίγουρα ένας Ιχθύς.

featured photo: pexels.com/@suzyhazelwood