Είναι εύκολο να αισθανόμαστε ανασφάλεια στην καθημερινότητά μας. Βομβαρδιζόμαστε συνεχώς από εικόνες για το πως πρέπει να φαίνεται το σώμα μας, πόσο επιτυχημένοι πρέπει να είμαστε, πόσους φίλους πρέπει να έχουμε, εάν πρέπει ή όχι να είμαστε παντρεμένοι με μια συγκεκριμένη ηλικία και άλλα πολλά.  Μέσα σε όλες αυτές τις πληροφορίες είναι πολύ λογικό να νιώθουμε ανεπαρκείς. Υπάρχουν όμως τρία ζώδια που πάνε κόντρα σε όλο αυτό και ό,τι και να γίνει δεν νιώθουν ανασφάλεια. Ποια είναι αυτά και πως το καταφέρνουν;

Κριός: Ο άνθρωπος που πάντα κερδίζει

Ο Κριός είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικός και δεν υπάρχει μονομαχία στην οποία δεν θα πάρει μέρος. Βέβαια όχι άδικα αφού ξέρει πως όποιος και να είναι ο αντίπαλός του, θα νικήσει. Κάνει τα πάντα για να βελτιώνει τις δεξιότητές του, επεκτείνει τις γνώσεις τους και θέλει να είναι πάντα προετοιμασμένος. Ένας Κριός πιστεύει πραγματικά ότι δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορεί να κατακτήσει. Αυτό συμβαίνει επειδή η ενέργειά του και οι δυνάμεις του είναι απεριόριστες. Όπως καταλαβαίνεις, ο Κριός δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με τις ανασφάλειες του. Και ακόμη και εάν είχε, δεν υπάρχει κάτι που να τον κάνει να νιώσει τόσο ανασφαλής ώστε να έχει δεύτερες σκέψεις.

Λέων: Λατρεύει τον εαυτό του

Αν έχεις περάσει ποτέ χρόνο γύρω από έναν Λέων, τότε ξέρεις. Αγαπάει τόσο πολύ τον εαυτό του που δεν αφήνει σχεδόν τίποτα να τον πληγώσει ή να τον κάνει να αισθανθεί ”λίγος”. Μπορεί πολλοί να πιστεύουν ότι κάποιες φορές ξεπερνάει τα όρια της αλαζονείας αλλά η αλήθεια είναι πως απλά προσπαθεί να διατηρεί την αυτο-εκτίμησή του σε πολύ υψηλά όρια. Αντί λοιπόν να αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας, όπως κάνουν πολλοί, γίνεται ο πρωταγωνιστής. Είναι πάντα πρόθυμος να δείξει σε όλο τον κόσμο από τί είναι φτιαγμένος και πόσο σπουδαία μπορεί να τα καταφέρει.  Δεν φοβάται καθόλου την κριτική. Καταλαβαίνει ότι αν δεν πάει κάτι καλά, θα πάρει πολύτιμα μαθήματα από τα λάθη του. Ξέρει πως εάν επιτρέψει στον εαυτό του να αισθανθεί ανασφάλεια, θα μείνει πίσω στη ζωή του και σε όσα θέλει να καταφέρει.

Τοξότης: Το μόνο που τον νοιάζει είναι η περιπέτεια

Ο Τοξότης έχει έρθει σε αυτόν τον κόσμο για να βιώσει κάθε πράγμα που έχει να του προσφέρει η ζωή. Θέλει να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, να γνωρίσουν πολλά και ενδιαφέροντα άτομα και να κερδίσει εμπειρίες που δεν θα τις ξεχάσει ποτέ. Δεν έχει χρόνο για να αφήσει τις αμφιβολίες να τον κρατήσουν πίσω από την ατελείωτη περιπέτειά του. Σίγουρα κάποιες φορές η ζωή που κάνει προσελκύει τη ζήλεια και τη δυσαρέσκεια των γύρω του. Αλλά ένα Τοξότης δεν θα αφήσει ποτέ τους ψιθύρους να το διακόψουν την περιπέτεια. Ξέρει καλά ποιος είναι και για ποια πράγματα είναι ικανός.  Εφόσον η κύρια αποστολή του στη ζωή είναι να τη ζήσει στο έπακρο, δεν υπάρχει χώρος για ανασφάλεια. Είτε θα τον ακολουθήσεις είτε θα βγεις από τη ζωή του.

featured photo: @lena_otvo