Έχεις θυμώσει ποτέ με κάποιον που ενώ αποδεδειγμένα έχει κάνει κάτι λάθος, απλά αρνείται να ζητήσει συγνώμη; Τί είναι αυτό που κάνει τους ανθρώπους να μην παραδέχονται τα λάθη τους και κατ’ επέκταση να μην ζητάνε συγνώμη; Σε περίπτωση που αναρωτιέσαι, ίσως να παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτή τους τη συμπεριφορά το ζώδιό τους. Γιατί η αλήθεια είναι πως υπάρχουν τέσσερα ζώδια τα οποία έχουν αφαιρέσει τη λέξη ”συγνώμη” από το λεξιλόγιό τους.

Ταύρος: Γιατί να απολογηθεί αφού δεν έχει κάνει κάποιο λάθος;

Όταν ένας Ταύρος έχει μια άποψη δεν υπάρχει περίπτωση να του την αλλάξεις. Για αυτό και είναι δύσκολο το να του δείξεις πως κάπου έκανε λάθος. Ακόμα και όταν το καταλαβαίνει όμως, σπάνια ζητάει συγνώμη. Προτιμάει να διορθώσει την κατάσταση μέσα από τις πράξεις του. Επίσης, χρειάζεται τον χρόνο του. Μπορεί τη στιγμή που κάνει το λάθος να το βλέπει ως σωστό αλλά εάν του δώσεις λίγο χρόνο θα δεις πως θα αναλύσει την κατάσταση και θα καταλάβει που ακριβώς έσφαλε.

Λέων: Έχει τον δικό του τρόπο να ζητάει συγνώμη

Ο Λέων είναι τόσο εκφραστικός και πολλές φορές πληγώνει τα συναισθήματα των άλλων, χωρίς καν να το καταλαβαίνει. Ωστόσο, αυτός είναι. Και πιστεύει ότι είναι άδικο να του ζητάς να απολογηθεί για την προσωπικότητά του. Στο μυαλό του, είτε τον αγαπάς άνευ όρων είτε τον μισείς. Από σένα εξαρτάται. Ακόμα όμως και εάν καταλάβει το λάθος του μην περιμένεις να ακούσεις τη λέξη “λυπάμαι”. Ίσως να σου στείλει κάποιο δώρο χωρίς περαιτέρω συζητήσεις. Έτσι ζητάει ένας Λέων συγγνώμη.

Σκορπιός: Εάν ζητήσει συγνώμη, χάνει όλη τη δύναμή του

Ο Σκορπιός θέλει πάντα να έχει την η εξουσία. Μισεί το να εξαρτάται από κάποιον άλλον. Έτσι, ακόμα και όταν φταίει καταφέρνει στο τέλος να βγαίνει καθαρός. Ή καλύτερα, να κατηγορεί κάποιον άλλον για αυτό που έκανε. Ας ελπίσουμε πως δεν θα βρεθείς σε μια διαμάχη σχετικά με το σωστό και το λάθος μαζί του. Γιατί στο τέλος εσύ θα χάσεις.

Υδροχόος: Να ζητήσει συγνώμη; Αυτό το κάνουν στο Δημοτικό

Εάν περιμένεις από ένα Υδροχόο μια συγνώμη, και του το έχεις πει, πιθανότατα γελάει ακόμη. Στην πραγματικότητα, μάλλον θα σου πει πως ήρθε η ώρα να ωριμάσεις.  Στο μυαλό ενός Υδροχόου, μόνο τα παιδάκια ζητάνε συγνώμη για κάτι που δεν έχει μεγάλη σημασία, για αυτό και σε αγνοεί. Ένας Υδροχόος μισεί να φαίνεται πως κάπου έχει κάνει λάθος, ειδικά εάν του το λένε άνθρωποι που τους σέβεται.

featured photo: @jenni.heller