Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι την ίδια σχέση με το παρελθόν τους. Κάποιοι μπορούν εύκολα να το ξεχάσουν και να προχωρήσουν και κάποιοι άλλοι, όχι. Μένουν προσκολλημένοι στα γεγονότα του παρελθόντος, σε καταστάσεις που τους πλήγωσαν. Ναι μεν προχωράνε, αλλά ποτέ δεν ξεχνάνε τελείως ό,τι συνέβη. Και εδώ θα δεις ποια ζώδια ανήκουν σε αυτούς τους ανθρώπους.

Ταύρος

Δεν είναι αντίθετος στο να βιώσει νέα πράγματα, αλλά εξακολουθεί να έχει σκέψεις για το παρελθόν του και ό,τι αυτό περιέχει. Ξοδεύει τόσο πολύ χρόνο και ενέργεια για να δημιουργήσει μια ρουτίνα για τον εαυτό του που δεν θέλει να κάνει αλλαγές. Όταν τα πράγματα αλλάζουν, δυσκολεύεται πολύ να προσαρμοστεί, ακόμα κι αν ξέρει ότι πρέπει. Ακόμα κι αν το παρόν και το μέλλον του του προσφέρουν μια πιο ευτυχισμένη και υγιέστερη ρουτίνα, δυσκολεύεται να απελευθερωθεί από το παρελθόν του και να το ξεχάσει.

Καρκίνος

Δεν έχει μόνο μια καλή καρδιά, αλλά έχει και μια εξαιρετική μνήμη. Έχει κρατήσει τόσες πολλές αναμνήσεις από όλη τη διάρκεια της ζωής του, ώστε του είναι δύσκολο να προχωρήσει στο μέλλον. Του αρέσει να θυμάται τις πρώην φιλίες και τις σχέσεις του και να θυμάται όλες τις υπέροχες στιγμές που πέρασε με τους αγαπημένους του ανθρώπους. Μερικές φορές νιώθει μια νοσταλγία και ισχυρίζεται πως τα πράγματα ήταν καλύτερα σοτ παρελθόν.

Σκορπιός

Αυτό που κρατάει τον Σκορπιό προσκολλημένο στο παρελθόν είναι η επιθυμία του για τον απόλυτο έλεγχο. Όταν νιώθει πως χάνει τον έλεγχο στη ζωή του, πως τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως τα είχε σχεδιάσει, τότε κλειδώνεται στο παρελθόν. Προτιμάει να ζει με αναμνήσεις παρά να αντιμετωπίσεις τις δυσκολίες. Η αλήθεια είναι πως ζει στο παρελθόν του περισσότερο από ό,τι θέλει να παραδεχτεί.

Αιγόκερως

Ο Αιγόκερος κάνει ό,τι μπορεί να οικοδομήσει το παρόν του σωστά και να πετύχει όλους τους στόχους που έχει θέσει για το μέλλον. Αλλά όλη η νοοτροπία του έχει τις ρίζες της στην παράδοση. Αυτό συχνά τον οδηγεί στο να επανεξετάζει το παρελθόν καθώς προσπαθεί να βελτιώσει το μέλλον. Ωστόσο, έχει την τάση να παραμένει κολλημένος στα προηγούμενα λάθη του και όχι να εστιάζει σε αυτό που μπορεί να κάνει καλύτερα.

Ιχθύς

Του αρέσει να βιώνει νέα πράγματα, να συνδέεται με νέους ανθρώπους και να εξερευνά το τι έχει να προσφέρει ο κόσμος. Ωστόσο, όσο πιο έντονα προσπαθεί να μείνει στο παρόν, τόσο περισσότερο έχει την τάση να σκέφτεται το παρελθόν. Έχει μια ξεκάθαρη μνήμη για τα πράγματα που του έχουν συμβεί και μερικές φορές επιθυμεί να επιστρέψει και να μείνει εκεί για λίγο. Εκεί που τα πράγματα έδειχναν πιο εύκολα.

featured photo: @fjhproductions