Μερικοί άνθρωποι δηλώνουν πως έχουν πρόβλημα με τη δέσμευση. Ακόμα κι αν θέλουν να έχουν μια “σοβαρή” σχέση, είναι δύσκολο για αυτούς να ανοιχτούν σε κάποιον άλλο. Και ναι, ίσως έχουν κάποιο δίκιο αφού είναι πιο εύκολη η κατάσταση όταν δεν εμπλέκονται τα συναισθήματα σε μια σχέση.

Εδώ θα δεις ποια είναι τα 4 ζώδια που προτιμούν τις περιστασιακές σχέσεις, αφού αισθάνονται πιο άνετα σε αυτές.

Κριός

Ο Κριός είναι παθιασμένος, ενεργητικός και έντονος χαρακτήρας. Όταν ερωτεύεται κάποιον δεν το δείχνει αμέσως. Προσπαθεί να δείξει ότι είναι αδιάφορος για αυτό το άτομο πριν καν γνωρίσουν ο ένας τον άλλον. Αν και μπορεί να διασκεδάζει πολύ με τον σύντροφό του, το πρόβλημα με αυτό το είδος στιγμιαίας έλξης είναι ότι μπορεί να εξασθενίσει γρήγορα. Μια μέρα, δηλαδή, θα ερωτευτεί κάποιον. Την επόμενη, θα εξοργιστεί μαζί του και θα αποφασίσει ότι είναι καλύτερα μόνος τους.

Ο Κριός επίσης βαριέται εύκολα, επομένως δεν είναι εύκολο γι’ αυτόν το να μένει σε μια μακροχρόνια σχέση και να ενδιαφέρεται για ένα άτομο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Θα παραμείνει μόνο αν το άλλο άτομο αξίζει πραγματικά τον χρόνο και την ενέργειά του. Αν πραγματικά νιώθουν ότι έχει βρει αυτό που μια ζωή έψαχνε.

Δίδυμοι

Ο Δίδυμος δεν θέλει να μένει στάσιμος σε με ένα μέρος ή με ένα άτομο επειδή απλά έχει μεγάλα όνειρα για τον εαυτό του. Ανησυχεί ότι η λάθος σχέση θα τον κρατήσει πίσω και δεν θέλει η αγάπη να εμποδίσει τα άλλα μεγάλα όνειρά του. Επιπλέον, ο Δίδυμος έχει αυτογνωσία. Ξέρει ότι είναι λίγο ευμετάβλητος και δεν θέλει να δεσμευτεί σε κάποιον που νιώθει καλά αυτή τη στιγμή, αλλά καταλήγει να του κάνει κακό.

Θέλει να βεβαιωθεί ότι παίρνει την καλύτερη απόφαση για τον εαυτό του γιατί ξέρει ότι αξίζει να τον αγαπάνε πλήρως. Παρόλο που κάποιος θα ήταν τυχερός να βγει ραντεβού με έναν Δίδυμο, λίγοι άνθρωποι έχουν την ευκαιρία να περάσουν ολόκληρη της ζωή τους με έναν.

Τοξότης

Ο Τοξότης δυσκολεύεται να εκφράσει τα πραγματικά του συναισθήματα. Κλείνεται στον εαυτό του και αποφεύγει πάση θυσία σοβαρές συζητήσεις. Δεδομένου ότι φοβάται τόσο πολύ να δείξει την ευαλωτότητά, μπορεί να είναι δύσκολο για αυτόν να κάνει το επόμενο βήμα σε μια σχέση. Νιώθει πιο άνετα όταν δεν εμπλέκονται τα συναισθήματα, όταν μπορεί να διασκεδάσει χωρίς να ανησυχεί για το τι θα ακολουθήσει. Αν και έχει μια τεράστια καρδιά και μπορεί κρυφά να προτιμάει να είναι σε μια σοβαρή σχέση, μπαίνει πολύ πιο εύκολα σε περιστασιακές σχέσεις όπου υπάρχει λιγότερη πίεση.

Μόλις μπαίνει στο παιχνίδι η δέσμευση, αρχίζει να γίνεται νευρικός. Ωστόσο, μόλις δεσμευτεί σε κάποιον, είναι all-in. Δεν θα απογοητεύσει ποτέ τον σύντροφό του.

Υδροχόος

Ο Υδροχόος μπορεί να είναι απόμακρος κατά καιρούς. Έχει μάθει να βασίζεται στον εαυτό του γιατί απλά έχει απογοητευτεί πολύ στο παρελθόν. Είναι πιο εύκολο για αυτόν να φροντίζει τον εαυτό του και να κρατήσει την καρδιά του προστατευμένη, ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα να πληγωθεί ξανά. Ο Υδροχόος δεν ενδιαφέρεται για τη φήμη του. Δεν δίνει σημασία σε αυτό που σκέφτονται οι άλλοι, επομένως θα κάνει ό,τι νιώθει σωστό αυτή τη στιγμή. Αν θέλει να φιλήσει κάποιον ή να βγει έξω με κάποιον, δεν πρόκειται να συγκρατηθεί. Ωστόσο, συνήθως αποφεύγει να δένεται υπερβολικά επειδή γνωρίζει ότι το μόνο άτομο στο οποίο μπορεί να βασιστεί 100 τοις εκατό είναι ο εαυτός του.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τα 4 ζώδια που λειτουργούν καλύτερα στις μακροχρόνιες σχέσεις παρά στις casual