Ο Γενάρης είναι για πολλούς ο μήνας των αλλαγών. Κάποιοι αλλάζουν δουλειά ή σπίτι, κάποιοι χωρίζουν, κάποιοι σχεδιάζουν τις αλλαγές που θέλουν να κάνουν στη ζωή τους τον υπόλοιπο χρόνο.

Οι αλλαγές όπως πάντα πάνε χέρι-χέρι με το στρες, και λογικό. Εάν λοιπόν και εσύ αυτήν την περίοδο νιώθεις πως το άγχος σου έχει χτυπήσει κόκκινο και πως είσαι στα πρόθυρα του burnout ίσως ανήκεις στα πέντε παρακάτω ζώδια.

Παρθένος

Αυτή είναι μια περίοδος που έχεις φτάσει στην εξάντληση γιατί έχεις μεγάλους, υψηλούς στόχους για τον εαυτό σου. Παρόλο που είναι υπέροχο που καταβάλλεις τέτοια προσπάθεια για τα όνειρά σου, πρέπει να είσαι ευγενικός με τον εαυτό σου. Δεν μπορείς να τον τιμωρείς κάθε φορά που αποτυγχάνεις να ανταποκριθείς στις μεγάλες προσδοκίες σου.

Είναι εντάξει αν δεν είσαι τόσο παραγωγικός σήμερα όσο ήσουν χθες. Κάποιες μέρες θα είναι πιο εύκολες από άλλες. Και να θυμάσαι πάντα πως αύριο είναι μια άλλη μέρα.

Σκορπιός

Είσαι παθιασμένος και λίγο εμμονικός. Μόλις βάλεις κάτι στο μυαλό σου, δεν μπορείς να εστιάσεις σε τίποτα άλλο. Η έντονη συγκέντρωσή σου μπορεί να είναι μια ευλογία – αλλά μπορεί επίσης να είναι και αδυναμία. Εάν αγνοήσεις όμως όλα τα άλλα πράγματα που σε κάνουν ευτυχισμένο στο όνομα της πραγματοποίησης όλων των ονείρων σου, τότε θα καείς. Πρέπει απλά να βρεις μια υγιή ισορροπία. Δούλεψε σκληρά, αλλά δώσε και στον εαυτό σου χρόνο να χαλαρώσει.

Λέων

Θέλεις να είσαι ο καλύτερος σε όλα. Είσαι τελειομανής, επομένως μπορεί να αφιερώσεις ώρες σε μια φαινομενικά απλή εργασία που θα έπαιρνε μόνο λίγα λεπτά σε άλλους. Αν και είναι υπέροχο που βάζεις τόση ενέργεια ακόμα και στις πιο μικρές αποφάσεις σου, υπάρχει ένα σημείο που πρέπει να σταματάς. Όταν πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι τίποτα από όσα κάνετε δεν θα είναι ποτέ αρκετά καλό για τον εαυτό σας, οπότε μπορείτε να το όνομα. Προσπάθησε να μη σκέφτεστε υπερβολικά μικρές επιλογές που δεν θα έχουν πραγματικά σημασία και προσπάθησε να είσαι πιο ευγενικός με τον εαυτό σου.

Δίδυμοι

Σου αρέσει πολύ να είσαι απασχολημένος. Εάν κάθεσαι ακίνητος για πολλή ώρα, αρχίζεις να αγχώνεσαι. Παρόλο που δεν υπάρχει τίποτα κακό με το να μεταπηδάς από το ένα έργο στο άλλο, θα πρέπει να κάνεις μερικά διαλείμματα ενδιάμεσα. Μη συνεχίζεις να προσπαθείς για πάντα γιατί το burnout το έχεις στο τσεπάκι σου. Άλλωστε το να φροντίζεις τον εαυτό σου δεν είναι ποτέ κακό. Είναι ένα απαραίτητο βήμα για την ολοκλήρωση όλων των πραγμάτων που ελπίζεις να επιτύχεις κατά τη διάρκεια αυτού του έτους.

Αιγόκερως

Δεν είσαι υπεράνθρωπος Αιγόκερε – αλλά σίγουρα συμπεριφέρεσαι σαν να είσαι. Προσποιείσαι ότι δεν χρειάζεσαι ύπνο, ότι μπορείς να βγάζει κάθε μέρα με καφέ και ενεργειακά ποτά, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Είσαι ένας άνθρωπος που χρειάζεται ξεκούραση και προσοχή. Δεν θέλεις όλη σου η ζωή να είναι δουλειά, σωστά; Η ισορροπία είναι σημαντική. Αν θέλεις να φτάσεις στην επιτυχία, χρειάζεσαι ανθρώπους στους οποίους μπορείς να στηριχτείς, ανθρώπους που θα σε ηρεμήσουν και θα σου φτιάξουν τη διάθεση όταν η δουλειά δεν πάει τόσο καλά. Για αυτό μην παραμελείς τις προσωπικές σου σχέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τα 4 ζώδια που λειτουργούν καλύτερα στις μακροχρόνιες σχέσεις παρά στις casual