zeus-dione-savoir ville

Η Ελλάδα, εμπνέεται από το παρελθόν της και δημιουργεί το μέλλον της.

Δεν πάει πολύς καιρός, που έπεσε στα χέρια μου ένα υπέροχο χειροποίητο μεταξωτό καφτάνι, αρχαιοελληνικών γραμμών, στα δύο αγαπημένα μου χρώματα. Μαύρο και λευκό. Κάπως ημιδιάφανο, κοντό με προσεγμένες λεπτομέρειες και ένα ζωνάκι από καραβόσκοινο να στολίζει την στενή περιοχή της μέσης. Tο πακέτο έγραφε, ZEUS+ΔIONE. Τότε λοιπόν ανακάλυψα, ένα brand όχι μόνο με ελληνικό όνομα, αλλά με ελληνική ουσία και χαρακτήρα. Το καφτάνι μου ονομαζόταν ‘Πάτμος’, και είχε κάτι βγαλμένο από το νησί της αποκάλυψης.

Επισκεπτόμενη το διαδικτυακό κατάστημα, κατάλαβα πως όλα τα προϊόντα είχαν κάποιο ιδιαίτερο όνομα, το καθένα για τον δικό του λόγο. Μα ας περάσουμε σε κάτι πιο ουσιαστικό.

zeus-dione-savoir ville (1)

Όλα ξεκίνησαν από δύο πρόσωπα, που πήραν την απόφαση να υλοποιήσουν μία ιδέα. Σε ένα καιρό που η Ελλάδα βουλιάζει στην απόγνωση, δύο γυναίκες σε κάποια βεράντα στην Σύρο, σχεδίαζαν το λαμπρό και άγνωστο μέλλον τους πίνοντας κρασί. Η Δήμητρα Κολοτούρα και η Mareva Grabowski. Δύο δυναμικές προσωπικότητες με ένα σταθερό μέλλον και καριέρα σε εύρωστους επιχειρηματικούς κλάδους, διαβάζοντας ένα άρθρο ένα άρθρο για το πώς το ταλέντο και η δημιουργία χάνονται στην Ελλάδα της κρίσης, αποφάσισαν να επενδύσουν τις οικονομίες τους και να αποδείξουν πως η Ελλάδα, εμπνέεται από το παρελθόν της και δημιουργεί το μέλλον της.

Ίδρυσαν λοιπόν την  ZEUS+ΔIONE, HELLAS. Συνδυάζοντας, λοιπόν, τον δημιουργό όλων στους αρχαίους χρόνους και την γενέτειρα κάθε ομορφιάς και μητέρα της Αφροδίτης, έδωσαν ένα πολυδιάστατο μήνυμα στο brand. Έχοντας ως logo το ισοσκελές τρίγωνο, εξηγούν πως αυτό συμβολίζει την δίοδο που οδηγεί από το παρελθόν στο παρόν και κατά συνέπεια στο μέλλον.

Συνεργαζόμενες με πολλούς ανεξάρτητους καλλιτέχνες και σχεδιαστές ανά την χώρα, χρησιμοποιούν τα κλασσικά σχέδια και τις επιρροές της αρχαιοελληνικής και παραδοσιακής αρχιτεκτονικής για να φτιάξουν κάτι μοναδικό, πρωτότυπο και προσαρμοσμένο στην σημερινή καθημερινότητα. Φορέματα φτιαγμένα στον αργαλειό, τσάντες πλεγμένες με βελονάκι, αρχαιοελληνικά σανδάλια και κοσμήματα, καφτάνια με βάση τον δωρικό σχεδιαστικό ρυθμό ή αλλιώς τον αρχαίο εκπρόσωπο του minimal.

Τα προϊόντα τους εξάγονται και είναι διαθέσιμα στο διαδικτυακό κατάστημα που διαθέτουν. Πρόσφατα σε κάποια συνέντευξή της η Δήμητρα, δήλωσε πως δεν τους ενδιαφέρει απλώς να γίνουν μία επιτυχημένη επιχείρηση. Θέλουν να καταφέρουν να σφραγίσουν με την δουλειά τους τον χαρακτήρα και το νόημα της επωνυμίας τους. ‘Ακούγοντας Ralph Lauren και ο κόσμος σκέφτεται την Αμερική, αντίστοιχα με την Burberry και την Αγγλία.’ Λέει χαρακτηριστικά σε πρόσφατη δήλωση της. Στόχος τους είναι να καταφέρουν να εδραιώσουν την ZEUS+ΔIONE ως μια lifestyle brand που στο άκουσμα της, ο κόσμος θα σκέφτεται την ελληνική κουλτούρα, την παράδοση την ιστορία αλλά και την Ελλάδα σαν τόπο και τρόπο ζωής.

zeus-dione-savoir ville (3)

Από μαγιό έως πλεκτά και αξεσουάρ, η ZEUS+ΔΙΟΝΕ είναι ένα δείγμα καλαισθησίας και μία απόδειξη πως το ελληνικό πνεύμα παραμένει ανήσυχο και δημιουργικό ακόμη και σε περιόδους κρίσης. Με συνεντεύξεις σε περιοδικά όπως η Vogue, ΓΥΝΑΙΚΑ και άλλα, η Δήμητρα και η Mareva δηλώνουν περήφανα πως η τέχνη στην Ελλάδα, δεν πέθανε ούτε πρόκειται να χαθεί.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα εδώ.

zeus-dione-savoir ville  (1) zeus-dione-savoir ville  (2) zeus-dione-savoir ville (2)