Τα ζευγάρια με υγιή σεξουαλική ζωή έχουν αυτό το ένα πράγμα κοινό

Τα ζευγάρια με υγιή σεξουαλική ζωή έχουν αυτό το ένα πράγμα κοινό

Σε αντίθεση με όσα βλέπουμε στις ταινίες, τις σειρές και με ό,τι μας έχουν κάνει να πιστεύουμε τα media: Δύο άνθρωποι δε χρειάζεται να έχουν wild σεξουαλικές διαθέσεις για να έχουν μια καλή κοινή σεξουαλική ζωή. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of Personality and Social Psychology, υπάρχει ένας πιο ρεαλιστικός παράγοντας για μια ικανοποιητική sex life. Και δεν έχει σε τίποτα να κάνει με το σεξ στην πράξη. Αυτός ο παράγοντας είναι το κατά πόσο ένας σύντροφος ανταποκρίνεται σε ό,τι σχετίζεται με την οικειότητα.

"Ο σεξουαλικός πόθος τείνει να μειώνεται με τον καιρό. Έτσι, πολλά ζευγάρια αποτυγχάνουν στο να διατηρήσουν την επιθυμία στις μακροχρόνιες σχέσεις", εξήγησαν οι ερευνητές. Ωστόσο, διαπίστωσαν πως απλά το να ανταποκρίνεται κανείς στις ανάγκες του συντρόφου του μπορεί να αυξήσει τη σεξουαλική επιθυμία. Όπως και το να τον κάνει να αισθάνεται ιδιαίτερος και σημαντικός. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις γυναίκες.

Η μεθοδολογία

Οι ερευνητές ζήτησαν από 100 ζευγάρια να κρατήσουν ένα sex diary για έξι εβδομάδες. Ο κάθε σύντροφος κατέγραφε τις δικές του προσωπικές, σεξουαλικές ανάγκες και συναισθήματα. Καθώς και την ανταπόκριση του αγαπημένου ή της αγαπημένης του σε αυτά. Επίσης, κατέγραφαν το πόσο σημαντικούς τους έκανε να νιώθουν ο partner τους καθημερινά.

Η ομάδα διαπίστωσε πως όταν ένας συμμετέχων εκλάμβανε τη σωστή ανταπόκριση από τον σύντροφό του, ένιωθε αυτόματα και πιο επιθυμητός από εκείνον.

Πώς θα μάθεις να ανταποκρίνεσαι στις ανάγκες του συντρόφου σου

"Οι άνθρωποι που θεωρούν ότι οι σύντροφοί τους αντιδρούν σε αυτά που τους λένε, πιστεύουν πως επίσης κατανοούν και σέβονται τις ανάγκες τους. Και πως δρουν υποστηρικτικά στους στόχους τους". Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης σύμφωνα με το Health. "Αυτό είναι σημαντικό, καθώς δείχνει πως αυτός ο σύντροφος όχι μόνο ενδιαφέρεται, αλλά κατανοεί και πλήρως τι θέλει αλλά και τι χρειάζεται".

Για να καταφέρεις να αντιδράς σωστά και να δείχνεις ενδιαφέρον για τις ανάγκες του συντρόφου σου, ο Birnbaum προτείνει ένα συγκεκριμένο ritual: Το να κάθεσαι δίπλα του στο κρεβάτι και να μιλάς με εκείνον και να ακούς ό,τι έχει να μοιραστεί μαζί σου. Κάθε μέρα, χωρίς να τον διακόπτεις και χωρίς να τον κριτικάρεις. Αυτή η πνευματική οικειότητα μπορεί να οδηγήσει και σε μεγαλύτερη σεξουαλική οικειότητα. Και αυτό είναι ένα boost που οι μακροχρόνιες σχέσεις σίγουρα χρειάζονται.

Δες ακόμα:

9 τρόποι για να μην ξαναπείς ‘δεν έχω όρεξη για σεξ’

Μάθε πώς εξηγούνται τα όνειρα που βλέπεις και περιλαμβάνουν σεξ

20 πράγματα που σου σπάνε τα νεύρα στο σεξ


featured image: Thought Catalog
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.