Δώστε λίγη ζωντάνια στο comfort food του χειμώνα προσθέτοντας σαντιγύ, marshmallows και άλλα συστατικά που θα το απογειώσουν. hot chocolate Σοκολάτα Βιεννουά sokolata 1 Πρόκειται για την κλασσική ζεστή σοκολάτα στην οποία όμως προστίθεται σαντιγύ. Στο εξωτερικό δεν ονομάζουν βιεννουά την ζεστή σοκολάτα με κρέμα, αλλά τον καφέ (cafe viennois). Ο καφές melange είναι μια αυστριακή συνταγή καφέ με σαντιγύ και σήμα κατατεθέν της Βιέννης. Κάτι αντίστοιχο δοκιμάστηκε και με την ζεστή σοκολάτα, όμως η ιδέα δεν ήρθε από την πατρίδα του Μότσαρτ. Για να φτιάξετε μια αυθεντική ζεστή σοκολάτα θα χρειαστείτε 200 γρ. σοκολάτας (όσο περισσότερο κακάο και λιγότερο γάλα έχει, τόσο το καλύτερο), 1 συσκευασία γάλατος (1 λίτρο) και μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη. Λιώνετε τα 200γρ σοκολάτας σε μπεν μαρί με ένα 1 φλιτζάνι γάλα, ανακατεύετε και το αφήνετε να βράσει για 10΄.  Ζεσταίνετε τα 3/4 του λίτρου γάλα με 1  κουταλιά της σούπας ζάχαρη, το ρίχνετε στην κατσαρόλα με την λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύετε για 5΄. Ετοιμάζετε την σαντιγί χτυπώντας 80γρ κρέμα γάλακτος, προσθέτοντας σταδιακά 30γρ ζάχαρη άχνη και 1 φακελάκι βανίλια. Βάζετε την σοκολάτα σε φλιτζάνια και προσθέτετε από πάνω την σαντιγί. Σοκολάτα με marshmallows sokolata 2 Τα marshmallows όπως τα ξέρουμε σήμερα είναι μια αμερικανική λιχουδιά από νερό, ζάχαρη και φρουκτόζη που ανακαλύφθηκε το 1948 από τον Alex Doumak. Παρόμοιες λιχουδιές από μέλι και ένα φυτό ονόματι marshmallow plant υπήρχαν και στην αρχαία… Αίγυπτο! Κάτι παρόμοιο έφτιαχναν και οι γάλλοι τον 19ο αιώνα, μόνο που πρόσθεταν και αβγό! Τα μοντέρνα marshmallows δίνουν άλλη αίσθηση σε ένα φλιτζάνι ζεστή σοκολάτα, οπότε μην διστάσετε να τα προσθέσετε. Τις οδηγίες για την παρασκευή της αυθεντικής ζεστής σοκολάτας θα την βρείτε στην προηγούμενη συνταγή. Σοκολάτα με πιπεριά sokolata 3 Θυμάστε την Ζιλιέτ Μπινός στην ταινία “Chocolat”; Αν ναι, τότε θα ξέρετε πως η σπιρτάδα της πιπεριάς και η γλυκύτητα της σοκολάτας δημιουργούν έναν εκρηκτικό συνδυασμό. Κάντε το λοιπόν όπως οι Αζτέκοι, που είναι και οι πραγματικοί εφευρέτες της σοκολάτας σε μορφή ροφήματος, και προσθέστε μια κόκκινη πιπεριά τσίλι. Ετοιμάστε την ζεστή σοκολάτα όπως στην πρώτη συνταγή, μόνο που μαζί με την βανίλια θα προσθέσουμε και μια πιπεριά κομμένη στην μέση (χωρίς τα σποράκια) και ένα ξύλο κανέλας. Όταν η σοκολάτα είναι έτοιμη, την αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε στο κατσαρολάκι για μερικά λεπτά, ώστε να πάρει τα αρώματα. Στραγγίζουμε τα μπαχαρικά και σερβίρουμε.