Με μία ζαμπονοτυρόπιτα/ζαμπονοκασερόπιτα τους κάνεις όλους χαρούμενους, γράφει η @marys_gramm.

Υλικά για μια μακρόστενη φόρμα του κέικ

Μια συσκευασία φύλλα κρούστας (θα σου περισσέψουν περίπου 4 με 5 φύλλα, εγώ πήρα φρέσκα φύλλα κρούστας και τα υπόλοιπα τα έβαλα κατάψυξη)

100 γρ βούτυρο λιωμένο

150 γρ φέτα τριμμένη

150 γρ τυρί γκουντα κομμένο σε κυβάκια

150 γρ αλλαντικά της αρεσκείας σας κομμένα σε κυβάκια ( εγώ έβαλα μπριζόλα καπνιστή)

150 γρ τριμμένα τυριά ( mix)

3 αυγά

1 γιαούρτι

250 γρ γάλα

Πώς θα το φτιάξεις:

Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά, το γιαούρτι και το γάλα. Αφήστε το μείγμα στην άκρη για το τέλος. Στη συνέχεια βάλτε αντικολλητικό χαρτί στην φόρμα, δύο φύλλα, μετά με το πινέλο αλείψτε βούτυρο και τέλος ένα τσαλακωμένο φύλλο κρούστας.

Αφού έχετε ενώσει τα τυριά με τα αλλαντικά, ρίξτε μια ποσότητα με το χέρι σας και επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα με τα τυριά/αλλαντικά. Βάλτε ένα φύλλο για να κλείσετε την πίτα και τα φύλλα που περισσεύουν έξω από την φόρμα βάλτε τα και αυτά μέσα.

Με ένα μαχαίρι τρυπήστε την ζαμπονοτυρόπιτα/ ζαμπονοκασερόπιτα και ρίξτε το μείγμα με τα αυγά, το γιαούρτι και το γάλα.

Αφήστε να τραβήξει η πίτα τα υγρά (περίπου 15 λεπτά ) και έπειτα ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου μία ώρα. Περιμένετε να περάσουν 10 λεπτά και είναι έτοιμη προς κατανάλωση.