Κάθε οργασμός είναι όμορφος και απολαυστικός και είναι πολύ λογικό να επιμένεις σε αυτά που ξέρεις ότι μπορούν να σου προκαλέσουν συναρπαστική κορύφωση. Αυτό, ωστόσο, δε σημαίνει ότι δεν μπορείς να μάθεις και νέα πράγματα. Η ποικιλία, άλλωστε, είναι το αλατοπίπερο της ζωής. Όπως τρως πολλά διαφορετικά φαγητά ή έχεις πολλά ρούχα, έτσι μπορείς να βιώνεις και πολλούς διαφορετικούς οργασμούς. Γιατί, σε περίπτωση που δε το γνωρίζεις, το γυναικείο σώμα έχει τη δυνατότητα να φτάσει στην κορύφωση όχι με έναν, ούτε με δύο, αλλά με 11 διαφορετικούς τρόπους!

«Κάθε κορύφωση μπορεί να είναι διαφορετική ως προς την ένταση και τη διάρκεια, ανάλογα με το πώς και ποιο μέρος του σώματος διεγείρεται», εξηγεί η μαιευτήρας Sherry Ross. Ορισμένα είδη οργασμού επικεντρώνονται στον κόλπο, ενώ άλλα διεγείρουν μέρη που δεν είχατε σκεφτεί ποτέ ως ερωτογενείς ζώνες.

Το Health αποκαλύπτει όλα τα είδη οργασμού που μπορείς να βιώσεις και χάρισε στον εαυτό σου μεγάλη ποικιλία απόλαυσης:

Κλειτοριδικός οργασμός

Η κλειτορίδα είναι το αγαπημένο σημείο των περισσότερων γυναικών όταν θέλουν να βιώσουν την ευχαρίστηση, αλλά και έναν δυνατό οργασμό. Κι ενώ ένας κλειτοριδικός οργασμός είναι ίσως ο πιο εύκολος, είναι ταυτόχρονα και ο πιο σύνθετος. Κάθε κλειτορίδα είναι διαφορετική και κάθε γυναίκα χρειάζεται διαφορετικά πράγματα για να έρθει σε οργασμό από αυτή την περιοχή.

«Η κλειτορίδα είναι ένα πολύ ευαίσθητο μέρος της ανατομίας μιας γυναίκας, που αποτελείται από εκατομμύρια νευρικές απολήξεις, παρόμοιες με αυτές του πέους», λέει η δρ. Ross. Η διέγερσή της προκαλεί αύξηση της ροής του αίματος στην περιοχή, κάνοντας την κλειτορίδα να έρθει τελικά σε οργασμό.

Οργασμός μέσω του σημείου G

Το σημείο G βρίσκεται στο μπροστινό τοίχωμα του κόλπου, περίπου στα μισά του δρόμου μεταξύ του κολπικού ανοίγματος και του τραχήλου της μήτρας. Δεν είναι ορατό, αλλά συνήθως μπορείς να το νιώσεις. Είναι μια ελαφρώς προεξέχουσα, ραβδωτή περιοχή.

«Όταν διεγείρεσαι σεξουαλικά, το σημείο G γεμίζει με αίμα και διογκώνεται», εξηγεί η δρ. Ross. Διεγείροντας το σημείο G, μπορείς να φτάσεις σε έναν οργασμό, που πολλές γυναίκες περιγράφουν ως μια βαθιά, έντονη κορύφωση.

Μικτός οργασμός

Εάν μπορείς να διαχειριστείτε δύο ή περισσότερες φορές την ένταση και την ευχαρίστηση ενός κανονικού οργασμού, τότε σίγουρα θέλεις να δοκιμάσεις τη μικτή κορύφωση. Ο μικτός οργασμός συμβαίνει όταν διεγείρονται ταυτόχρονα περισσότερες από μία ερωτογενείς ζώνες. Η διείσδυση του σημείου G μαζί με το άγγιγμα της κλειτορίδας είναι ένας τρόπος για να βιώσεις έναν εκρηκτικό συνδυασμό οργασμών. Θα μπορούσε, επίσης, να προέρχεται και από διαφορετικούς συνδυασμούς περιοχών.

«Όσο μεγαλύτερη η διέγερση υπάρχει, τόσο περισσότερη η ροή αίματος και, κατ’ επέκταση τόσο εντονότερος ο οργασμός», λέει στο Health η γυναικολόγος Prudence Hall.

Πρωκτικός οργασμός

Σίγουρα, το πρωκτικό σεξ δεν είναι το αγαπημένο όλων των γυναικών. Σε άλλες αρέσει και άλλες δεν θέλουν καν υπάρχει στο μενού της σεξουαλικής τους ζωής. Το σίγουρο είναι ένα: Μπορεί να οδηγήσει σε πρωκτικό οργασμό. Επειδή αυτή η περιοχή είναι τόσο κοντά στον κόλπο και την κλειτορίδα – και συνδέονται με μια λεπτή μεμβράνη, που ονομάζεται περίνεο, μοιράζονται πολλά από τα ίδια νεύρα και μύες.

Οργασμός στην βαθιά κολπική ερωτογενή ζώνη

Η κλειτορίδα και το σημείο G δεν είναι τα μόνα κουμπιά απόλαυσης κάτω από τη ζώνη. Τα επιστημονικά στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχουν επιπλέον ερωτογενείς ζώνες μέσα στον κόλπο που, όταν τις αγγίξεις με τον σωστό τρόπο, μπορεί να οδηγήσουν σε αυτό που είναι γνωστό ως βαθύς κολπικός οργασμός.

Πρώτα είναι το σημείο Α, που βρίσκεται στο μπροστινό τοίχωμα του κόλπου, ακριβώς κάτω από τον τράχηλο. Ακολουθεί το σημείο Ο, το οποίο βρίσκεται στο πίσω τοίχωμα του κόλπου, σχεδόν πίσω από τον τράχηλο.

Οι σύνδεσμοι σε αυτά τα σημεία περιέχουν νεύρα, ιδιαίτερα ευαίσθητα για πολλές γυναίκες. Εάν το ερωτικό παιχνίδι γεμίζει αρκετά τον κόλπο στο ψηλότερο άκρο του και αυτά τα νεύρα διεγείρονται, μπορούν να δώσουν πολύ ευχάριστα αποτελέσματα. «Θα μπορούσε να προκαλέσει συστολή ολόκληρης της μήτρας κατά τη διάρκεια ενός οργασμού. Ενδέχεται να υπάρξουν μαζικές συσπάσεις σε ολόκληρη την περιοχή», προσθέτει η Hall.

Οργασμός σαν γυναικεία «εκσπερμάτιση»

«Μερικές φορές, όταν οι γυναίκες διεγείρονται σεξουαλικά, αποβάλλεται ένα υγρό από τους αδένες γύρω από την ουρήθρα ή την πρόσθια επιφάνεια του κόλπου κατά τη διάρκεια ή πριν από τον οργασμό, αν και εξακολουθεί να αμφισβητείται από πού πραγματικά προέρχεται το υγρό», λέει η δρ. Ross. Το υγρό είναι συνήθως διαυγές και δεν μοιάζει με τα ούρα, ενώ η ποσότητα που απελευθερώνεται ποικίλλει.

Η διέγερση του σημείου G είναι ο τύπος αγγίγματος που συνήθως οδηγεί σε εκτόξευση. Η διέγερση της περιοχής που περιβάλλει την ουρήθρα μπορεί επίσης να οδηγήσει σε μια τέτοιου είδους κορύφωση. «Δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία που να αποκαλύπτουν πόσες γυναίκες βιώνουν κάτι τέτοιο, ωστόσο εκτιμάται ότι ένα 10-50% των γυναικών είχαν, κάποια στιγμή, έστω και μια εμπειρία τέτοιου είδους οργασμικής «έκρηξης», αποκαλύπτει η δρ. Ross.

Οργασμός θηλής

Tο στήθος και οι θηλές είναι σημαντικές ερωτογενείς ζώνες. Οι θηλές αντιδρούν ιδιαίτερα στο άγγιγμα, καθώς είναι γεμάτες με νευρικές απολήξεις και αποτελούνται από εξαιρετικά ευαίσθητο δέρμα. Μερικές γυναίκες μπορούν να βιώσουν έντονους οργασμούς, απλά και μόνο επειδή κάποιος διεγείρει τις θηλές τους. «Αυτές είναι ζώνες μπορούν να προκαλέσουν οργασμό», επιβεβαιώνει η δρ. Ross.

Οργασμός στη γυμναστική

Το να φτάσετε στην κορύφωση ενώ γυμνάζεσαι μπορεί να ακούγεται περίεργο. Κι όμως, οι οργασμοί που προκαλούνται από την προπόνηση είναι απολύτως ρεαλιστικοί. Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα διαπίστωσε ότι 370 από τις 530 γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα είχαν βιώσει οργασμό ή σεξουαλική ευχαρίστηση ενώ προπονούνταν, συνήθως από ασκήσεις βασισμένες στον πυρήνα.

Οργασμός στον ύπνο

Ξέρουμε για τα αισθησιακά όνειρα, όμως εδώ πρόκειται για κάτι τελείως διαφορετικό. «Μερικές γυναίκες μπορούν να έχουν οργασμό κατά τη διάρκεια ενός ερωτικού ονείρου ενώ κοιμούνται», λέει η δρ. Ross. Σχετική έρευνα δείχνει ότι το 37% των γυναικών έχουν βιώσει τέτοιο οργασμό μέχρι τα 45 τους, αλλά είναι δύσκολο να γνωρίζουμε πόσο συνηθισμένοι είναι. Οι οργασμοί στον ύπνο ξεκινούν συνήθως με ένα αισθησιακό όνειρο, το οποίο προκαλεί αυξημένη ροή αίματος στα γεννητικά όργανα και σημαντική χαλάρωση, η οποία με κάποιο τρόπο επιτρέπει στο σώμα να φτάσει στον οργασμό, ενώ μια γυναίκα δεν είναι καν ξύπνια.

Πολλαπλοί οργασμοί

Το μεγάλο πλεονέκτημα των γυναικών είναι ότι χρειάζονται χρόνο να μεσολαβήσει ανάμεσα σε δύο οργασμούς, με αποτέλεσμα να μπορούν να βιώσουν πολλαπλές κορυφώσεις κατά τη διάρκεια μιας σεξουαλικής πράξης. «Οι γυναίκες φτάνουν σε μια ορισμένη κατάσταση έκστασης με τον πρώτο οργασμό και μετά μπορούν να μείνουν εκεί», εξηγεί η δρ. Hall. Αν θέλεις να το βιώσεις, αλλά δυσκολεύεσαι, μπορείς να βοηθήσεις τον εαυτό σου: Συνέχισε να συσπάς τους πυελικούς μύες (πιέζοντας και απελευθερώνοντας όπως αν προσπαθούσες να συγκρατήσεις τη ροή των ούρων σου), προτείνει η δρ. Hall. Αυτό διατηρεί τη ροή του αίματος υψηλή, αυξάνοντας την ευαισθησία και κάνοντας τον δεύτερο οργασμό πιο εύκολο να επιτευχθεί.