Ξεκίνησα να βλέπω You’re The Worst από σπόντα μια μέρα που βαριόμουν όσο τίποτα άλλο, κοίταζα το News Feed και άνοιγα ότι link υπήρχε, και φυσικά, δεν είχα άλλα επεισόδια New Girl εύκαιρα. Είχα μια εβδομάδα -μέχρι το επόμενο New Girl-, δεν είχα 40 λεπτά και 1 ώρα χρόνο -παρά μόνο 20 λεπτά- και η περιγραφή του You’re The Worst έμοιαζε σαν μια πολύ καλή λύση. Η σειρά βγήκε το 2014 με τον πρώτο κύκλο να έχει 10 επεισόδια των 20 λεπτών, ενώ σήμερα έχει ολοκληρώσει και την τρίτη σεζόν της στα 13 επεισόδια και επιστρέφει για τον τέταρτο γύρο στο ring.

“Επικεντρώνεται σε δυο τοξικούς, εγωκεντρικούς ανθρώπους που ερωτεύονται και προσπαθούν να μπουν σε σχέση”, λέει η περιγραφή στο iMBD με βαθμολογία 8,2. ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ;

maxresdefault-12

Βασικά, θα σου πω γιατί ναι.

Γιατί είναι η πιο αληθινή σειρά που έχω δει μέχρι σήμερα. Και βλέπω εκατομμύρια σειρές. Οι σχέσεις είναι τόσο χαοτικές, περίπλοκες και απλές ταυτόχρονα. Το You’re The Worst δεν σου δείχνει τα πάντα όπως θα έπρεπε να είναι, ούτε περισσότερο δραματικά. Σου τα δείχνει όπως ακριβώς είναι. Σου δείχνει όλα εκείνα που χρειάζεται να περάσεις πριν αποφασίσεις αν ο άνθρωπος αυτός είναι για σένα. Αλλά και όσα προκύπτουν στην πορεία. Γιατί μερικές φορές, είναι εντάξει να μην ξέρεις τι θέλεις μέχρι να το δοκιμάσεις. Μέχρι να δεις πως είναι να ζεις με αυτό και ύστερα χωρίς αυτό. Ακόμη κι αν δεν είσαι σχεσάκιας.

Γιατί είναι αστεία. Όχι μόνο οι πρωταγωνιστές αλλά και οι δεύτεροι ρόλοι της σειράς είναι φτιαγμένοι για να σε κάνουν να ελπίζεις. Να ελπίζεις σε κάτι πραγματικό. Γιατί είναι ένας αποτυχημένος Άγγλος συγγραφέας και η “ότι να ‘ναι” υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων δισκογραφικής. Αλλά είναι και τα πιο ταλαντούχα sidekicks που έχουν υπάρξει σε sitcom. H στρουμπουλή φίλη της Γκρέτσεν με ένα κόλλημα με το σεξ και απέχθεια για τον σύζυγό της, αλλά και ο εντελώς τρελός αλλά υπερτέλειος βετεράνος φίλος πλέον του Τζίμι, που μένει σπίτι του δωρεάν.

Season 3

Για την σεξουαλική χημεία. Πριν προλάβεις να πεις οτιδήποτε, να ξέρεις πως η σειρά δίνει μεγάλη έμφαση σε αυτό το κομμάτι. Γιατί όπως είπαμε και παραπάνω είναι αληθινή και θα ήταν ψέμα να πούμε πως στην ζωή μας δεν έχει ΤΟΣΗ σημασία το σεξ. Έλα, ποιον κοροϊδεύουμε; Αν ήταν θα βάζαμε ξανά το Gossip Girl και θα βλέπαμε μόνο συναίσθημα. Αλλά το θέμα με το You’re The Worst, δεν είναι να σου δείξει ένα ακόμη ουτοπικό σενάριο που δεν θα ζήσεις ποτέ αλλά θα ήθελες, αλλά τα πράγματα όπως είναι. Ρεαλιστικά.

nussbaum-youre-the-worst-1200

Ο δημιουργός της σειράς, Stephen Falk, ο οποίος έχει υπάρξει και στην ομάδα του Weeds όσο και του Orange is the new Black πήγαινε για μια ‘Μια βρετανική εκδοχή του Mad about You. Μια σειρά για εκείνους που πιστεύουν στον έρωτα, ακόμη και όταν έχουν άπειρες αποδείξεις ότι αυτός δεν μπορεί να επιζήσει στα πλαίσια μιας μακροχρόνιας σχέσης’. Αλλά βγήκε κάτι καλύτερο.

YOU'RE THE WORST -- Pictured: Desmin Borges as Edgar. CR: Autumn de Wilde/FX
Πρωταγωνιστούν: Chris Geere,  Aya Cash,  Desmin Borges και Kether Donohue