Η γιόγκα για έναν αρχάριο μπορεί να είναι και λίγο τρομακτική λόγω των ικανοτήτων που έχει επικρατήσει ότι απαιτεί. Βέβαια είναι μια μέθοδος γυμναστικής που δεν σταματά να εξελίσσεται. Πέρα από τις εναλλακτικές μορφές της γιόγκα, την εμφάνισή τους κάνουν και αξεσουάρ και εργαλεία που κάνουν την πρακτική ακόμη πιο ευχάριστη και δελεαστική. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι ο τροχός της γιόγκα ή yoga wheel ο οποίος είναι απλός στη χρήση και χρησιμοποιείται αποτελεσματικά στην τροποποίηση ασκήσεων και στην προσαρμογή τους ώστε να γίνουν πιο εύκολες, εφικτές αλλά και αποτελεσματικές ακόμα και για αρχάριους. Είναι ακόμη πολύ χρήσιμο και για εκείνους που θέλουν να ανεβάσουν με ασφάλεια τον πήχη της δυσκολίας χρησιμοποιώντας τον ως στήριγμα.

Ακολουθούν ενδεικτικά κάποιες ασκήσεις, ιδανικές και για αρχάριους  στις οποίες μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο τροχός, για να εντάξεις στο επόμενο yoga session σου.

Στάση του σκύλου

Σου επιτρέπει αλλάζοντας λίγο τη ρουτίνα σου, να γυμνάσεις μύες που σχεδόν δεν είχες ανακαλύψει. Θα βελτιώσει την ισορροπία και την ευλυγισία σου.

Στάση της καμήλας

Σε αυτήν την στάση, ο τροχός στηρίζει και σταθεροποιεί τη σπονδυλική στήλη καθώς πιέζεις/τεντώνεις προς τα κάτω την πλάτη.

Σανίδα

Η δυσκολία ανεβαίνει σε αυτή την ήδη απαιτητική άσκηση γιατί πλέον στηρίζεσαι σε ασταθή επιφάνεια όπως αυτή του τροχού, πράγμα που αυτομάτως την καθιστά και πιο αποτελεσματική, χρησιμοποιώντας περισσότερους και διαφορετικούς μύες, σε αντίθεση με την απλή εκδοχή της με τα χέρια στο έδαφος.

Πλάγια Σανίδα

Παρόμοια με την απλή σανίδα αλλά με καλύτερα αποτελέσματα, γιατί αυξάνονται οι απαιτήσεις και κατά συνέπεια βελτιώνεται η ισορροπία και επιτυγχάνεται πιο σύντομα ενδυνάμωση.

Διάβασε επίσης: Τα 5 instagram accounts που μας εμπνέουν για γιόγκα
Photos: KIRSTY DUNNE
featured image: stylecaster.com