Ο πιο εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος να χαλαρώσεις, ειδικά όταν θέλεις να γίνει γρήγορα είναι η γυμναστική. Αν όμως δεν είσαι και από τους πιο active τύπους ή αν θέλεις κάτι πιο ήρεμο και χαλαρωτικό, τότε σίγουρα η yoga είναι αυτό που ψάχνεις.

Η yoga, συνδυάζει την εκγύμναση μυαλού και σώματος και προάγει την ψυχική υγεία ενώ μπορεί να ανακουφίσει ακόμα και από συμπτώματα κατάθλιψης.

Σου μαθαίνει να στρέφεσαι μέσα σου ψάχνοντας το βαθύτερο πρόβλημα και την πραγματική αιτία του άγχους. Σου δείχνει πώς να ακούς το σώμα σου, να κατανοείς τα συναισθήματά σου και να καθαρίζεις το μυαλό σου από τις αρνητικές σκέψεις.

Ο πρώτος τρόπος είναι ο έλεγχος της αναπνοής. Η αναπνοή είναι η μόνη ακούσια λειτουργία που μπορεί να ελεγχθεί εύκολα και άμεσα. Αν έχεις βιώσει κρίσεις πανικού, η χαλαρή, ελεγχόμενη αναπνοή μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Η yoga δουλεύει με συναισθήματα, εικόνες και σκέψεις και μαζί της έρχεται και η έννοια του διαλογισμού. Για να μπορέσεις λοιπόν να διαχειριστείς τα συναισθήματά άγχους, πρέπει να τα φέρεις στο παρόν και να τα αποδυναμώσεις ώστε να μην σε κρατάνε πίσω.

Και καθώς ο διαλογισμός σε βοηθά να ανακτήσεις τον έλεγχο του μυαλού σου, σου διδάσκει και πως θα απαλλαγείς από τα ανεπιθύμητα αυτά συναισθήματα, αφού τελικά μπορείς να τα ελέγξεις.

Καθώς όμως οι ρυθμοί της καθημερινότητας όλων, είναι ταχύτατοι ο χρόνος που μπορείς να βρεις για τον εαυτό σου είναι περιορισμένος. Μπορεί και μόνο 15 λεπτά. Που όμως είναι αρκετά. Ευτυχώς…

Το εν λόγω πρόγραμμα yoga, δεν χρειάζεται από εσένα πολύ χρόνο, αρκεί μόνο να έχεις λίγα λεπτά να αδειάσεις το μυαλό σου και να συντονιστείς απόλυτα με το σώμα σου.

Διατάσεις, στάσεις που ανακουφίζουν μυαλό και σώμα και σύνδεση αναπνοής με νου, υπόσχονται πως θα σε κάνουν να χαλαρώσεις εύκολα και γρήγορα.