Είσαι κι εσύ από εκείνες που ο χώρος εργασίας τους είναι το καθιστικό ή κάποιο άλλο δωμάτιο του σπιτιού τους; Το να είσαι entrepreneur έχοντας σαν βάση το χώρο του σπιτιού σου, σίγουρα έχει αρκετά πλεονεκτήματα. Ωστόσο, τα προνόμια αυτά συνοδεύονται από πολλές ώρες δουλειάς, άγχος και ένταση, γεγονός που μπορεί να επιδράσει ποικιλοτρόπως στην υγεία και το βάρος σου. Το γεγονός ότι η κουζίνα απέχει μόλις λίγα βήματα από τον εργασιακό σου χώρο, οδηγεί σε δύο σενάρια, είτε να διατηρήσεις ή και να αποκτήσεις σωστές διατροφικές συνήθειες, είτε σε συχνό τσιμπολόγημα ή παράλειψη γευμάτων, με αποτέλεσμα την αύξηση βάρους. Για να αποφύγεις την δεύτερη εκδοχή, ακολούθησε τα παρακάτω tips.

  1. Βάλε πρόγραμμα

Φτιάξε ένα καθημερινό πρόγραμμα με τις ώρες που θα εργάζεσαι, αλλά και εκείνες που θα κάνεις διάλειμμα, ακριβώς όπως θα έκανες αν δούλευες σε ένα γραφείο.  Με αυτόν τον τρόπο είσαι αφοσιωμένη στην δουλειά σου αλλά ελέγχεις και τις ώρες που θα καταναλώνεις τα γεύματα της ημέρας σου.

  1. Κάνε διάλειμμα ανά 3 ώρες

Ένα από τα προνόμια του να δουλεύεις από το χώρο σου είναι, ότι ορίζεις εσύ το χρονοδιάγραμμα εργασίας και ότι έχεις πρόσβαση στην κουζίνα πολύ εύκολα. Αυτό σημαίνει, ότι μπορείς να κάνεις διάλειμμα ανά 3 ώρες, όσες δηλαδή χρειάζονται για την αναπλήρωση της ενέργειας σου με κάποιο σνακ, είτε με το κυρίως γεύμα σου.

  1. Φτιάξε ταπεράκια

Αν και home based entrepreneur, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχεις πολλές υποχρεώσεις. Για να διαχειριστείς καλύτερα τον χρόνο σου, αλλά και να μην παραλείπεις τα γεύματα σου, προνόησε προετοιμάζοντας τα γεύματα της εβδομάδας και συντήρησέ τα στο ψυγείο.

  1. Βάλε περισσότερη κίνηση

Η δουλειά από το σπίτι σημαίνει εξοικονόμηση χρόνου. Αν για παράδειγμα, χρειάζεσαι μισή με μία ώρα για να πας στη δουλειά και άλλη τόση για να γυρίσεις, αυτό δεν ισχύει όταν η βάση σου είναι το ίδιο σου το σπίτι κι έτσι, ο χρόνος που γλιτώνεις μπορεί να αξιοποιηθεί για την καθημερινή σου άσκηση.

www.facebook.com/virginiaskoulidi | www.instagram.com/dietlicious_gr

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ: 12 καθημερινές συνήθειες που “μειώνουν” τον μεταβολισμό σου

featured image: create.net