Ένας παραλληλισμός με το American Pie είναι αρκετός για να καταλάβεις περί τίνος πρόκειται το Yes, God, Yes.

Όταν στα 90s, μερικά αγόρια στη μεγάλη οθόνη προσπαθούσαν να ανακαλύψουν τη σεξουαλικότητά τους, τα κορίτσια ήταν απλά το αντικείμενο του πόθου, χωρίς να εξερευνώνται περισσότερο.

Η νέα ταινία της Karen Maine όμως, φέρνει στο προσκήνιο τη σεξουαλικότητά των έφηβων κοριτσιών. Τις απορίες που έχουν και τη ντροπή που συνήθως νιώθουν για πράγματα αυτονόητα.

Το Yes, God, Yes παίρνει μαθήματα από Sex Education και Booksmart

Έχοντας ήδη απαριθμήσει μερικές ακόμα ταινίες και σειρές που θα μπορούσαν να μπουν στη λίστα με τα προτεινόμενα, είναι αισιόδοξο πως πολλοί δημιουργοί τείνουν να εξερευνούν τις coming-of-age ιστορίες από τη σεξουαλική τους σκοπιά.

Στο Yes, God, Yes, η Natalia Dyer, υποδύεται μια Καθολική 16χρονη, την Alice, στα early 2000s που έχει αρκετές ερωτήσεις. Ξέρει, όμως, ότι δεν μπορεί εύκολα να κάνει τις ερωτήσεις στον περίγυρό της, δεδομένης της στενής επαφής με τη θρησκεία.

Όταν η ίδια θα ξεκινήσει να γνωρίζει την απόλαυση, αλλά και την ενοχή και την ντροπή του γυναικείου αυνανισμού, τότε καταφεύγει σε ένα 4ημερο θρησκευτικό retreat. Όπως το αποκαλεί και η δημιουργός της ταινίας, “ένα από αυτά που σου κάνουν πλύση εγκεφάλου“.

Εκεί, όμως, θα αντιληφθεί ότι δεν είναι μόνη σε αυτή την εσωτερική αναζήτηση. Και σίγουρα θα αντιληφθεί και την ύπαρξη ενός πολύ ωραίου αγοριού εκεί γύρω.

Η ταινία ήταν αρχικά ένα πρότζεκτ μικρού μήκους

H Karen Maine ξεκίνησε το 2017 με την ιδέα για μία μικρού μήκους ταινία η οποία αργότερα έγινε το σκηνοθετικό της ντεμπούτο. Δεν είναι πολλές οι ταινίες οι οποίες εξερευνούν θέματα της γυναικείας σεξουαλικότητας και αναζήτησης. Ολοένα και περισσότερες, όμως, σκηνοθέτιδες και σεναριογράφοι προσπαθούν να ανοίξουν μια συζήτηση γύρω από το συγκεκριμένο θέμα. Παράλληλα απομακρύνονται ολοένα και περισσότερο από το male gaze.

Η ερμηνεία της Natalia Dyer κλέβει την παράσταση

Κι αυτό συμβαίνει επείδη φαίνεται σαν να μην υποδύεται καν. Είναι όσο απλή πρέπει, με μια μόνιμη απορία στο βλέμμα, αλλά κι ένα διάχυτο sex frustration στην ατμόσφαιρα.

Βρίσκεται πολύ μακριά από τον ρόλο της στο Stranger Things. Έτσι καταφέρνει να αποδείξει, από πολύ νωρίς στην καριέρα της, ότι ξέρει να προσαρμόζεται και να ανταποκρίνεται σε όλες τις συνθήκες.

Στο πλευρό της έχει μεταξύ άλλων την Alisha Boe του 13 Reasons Why και τον Wolfgang Novogratz του The Half of It.

featured photo: theartsdesk.com