Ένας χωρισμός δεν είναι ποτέ εύκολος, ακόμα κι αν η απόφαση είναι κοινή. Ειδικά στην εποχή των social media. Θα μου πεις γιατί;

Ειδικά στην εποχή των social media οι σχέσεις είναι πολύ διαφορετικές από ότι παλιότερα. Πλέον αφού γνωριστείς με τους συγγενείς και τους φίλους του συντρόφου σου, ίσως γίνεις και με μερικούς φίλη στο Facebook, ίσως τους ακολουθήσεις στο Instagram και έτσι θα αποκτήσεις αναπόφευκτα μαζί τους μία πιο φιλική σχέση.

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που εσύ και ο σύντροφός σου αποφασίσετε να πάρετε χωριστούς δρόμους; Διαγράφεις φίλους και συγγενείς από τα κοινωνικά σου δίκτυα; Εκεί τα πράγματα γίνονται κάπως περίεργα και άβολα ειδικά αν έχεις καλές σχέσεις με φίλους και συγγενείς.

Το βασικό είναι να ξέρεις πως δεν υπάρχει σωστή και λάθος απάντηση και πως αυτό που κάνει εσένα να αισθάνεσαι άνετα είναι το πιο σημαντικό. Φυσικά, αν είναι κάτι που σου ζητήσει ο πρώην σύντροφος σου, θα έπρεπε να το σεβαστείς.

Για πολλούς ανθρώπους, η διαγραφή της οικογένειας ενός πρώην από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να είναι κάτι το αδιανόητο. Αλλά πρέπει να αναρωτηθείς εντέλει τι είναι αυτό που θα σε βοηθήσει να προχωρήσεις και τι θα βοηθήσει με την ψυχική σου ηρεμία και γαλήνη.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pexels (@pexels)

Οι φίλοι του πρώην σου ήταν φίλοι του πριν γίνουν δικοί σου

Οι φίλοι του πρώην σου θα συνεχίσουν να είναι φίλοι του και μετά τον χωρισμό. Θα ποστάρουν φωτογραφίες, ενημερώσεις κ.λπ. και αν αυτό δεν είναι κάτι που είσαι έτοιμη να δεις τότε η διαγραφή είναι μονόδρομος και μπορείς πάντα να είσαι ειλικρινής μαζί τους, αν ερωτηθείς.

Τι τους λες λοιπόν αν αποφασίσεις τη διαγραφή τους για να σώσεις τα δικά σου συναισθήματα;

Ας το παραδεχτούμε, η διαγραφή ατόμων από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να τους προσβάλει. Και αν συμβεί αυτό, μπορείς πάντα να εξηγήσεις ότι δεν έχουν κάνει τίποτα εκείνοι.

Είναι απλώς ο μόνος τρόπος για να δώσεις στον εαυτό σου λίγο χώρο για να προχωρήσεις, και τελικά μπορείτε πάντα να είστε φίλοι στην πραγματική ζωή.

Κάτι ακόμα που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι μόνο και μόνο επειδή αφαιρείς τον πρώην σου και τους φίλους του από μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης δεν σημαίνει ότι έχει τελειώσει το θέμα.

Μπορείς πάντα να τους προσθέσεις ξανά αργότερα, όταν θα αισθάνεσαι πραγματικά έτοιμη.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pexels (@pexels)

Το Facebook είναι γεμάτο από ανθρώπους με τους οποίους δεν περνάμε χρόνο στην πραγματική ζωή. Γιατί να προσποιείσαι ότι το να είσαι σε μια λίστα φίλων στο Facebook είναι αληθινή πιστοποίηση φιλίας; Το θέμα είναι ότι πρέπει να είσαι αληθινή με τον εαυτό σου. Τι θα σε βοηθήσει να προχωρήσεις; Αυτό είναι που πρέπει να αναρωτηθείς και να απαντήσεις τελικά.

Μην κοροϊδεύεις τον εαυτό σου ότι είσαι εντάξει με το να βλέπεις τον πρώην σου στα social media, αν όντως δεν είσαι. Είναι επιζήμιο, μακροπρόθεσμα.

Είναι σαν να ανοίγεις μια πληγή κάθε δεύτερη μέρα και να περιμένεις να επουλωθεί.