Ρίχνοντας μία ματιά στο studio της καλλιτέχνιδας και σχεδιάστριας υφασμάτων Élan Byrd, καταλαβαίνουμε τι ρόλο παίζει η επιλογή των χρωμάτων στο σπίτι. Τοίχοι, έπιπλα, διακόσμηση. Κάθε χρώμα έχει διαφορετική συνέπεια στον άνθρωπο. Μπορεί να δώσει ένα boost στη διάθεση, να εξιτάρει ή ακόμα και να δημιουργήσει μία μελαγχολία.

Η σχεδιάστρια αποκαλύπτει πως από πολύ μικρή ηλικία είχε ιδιαίτερη σχέση με την τέχνη και το χρώμα, καθώς η μητέρα της ήταν δασκάλα καλλιτεχνικών. Έτσι, ήταν εκτεθειμένη σε κάθε είδους καλλιτεχνικό έναυσμα για να ακολουθήσει τελικά μία παρόμοια πορεία στη ζωή της. Απλώς με την κατεύθυνση στη μόδα. Αφού αποφοίτησε από το Parsons School of Design, στράφηκε στην εσωτερική διακόσμηση με την εταιρεία υφασμάτων και διακόσμησης σπιτιού που ξεκίνησε, ονόματι Bleu Byrdie.

Élan
designsponge.com

Τι χρώματα επιλέγει η σχεδιάστρια για το ίδιο της το σπίτι;

Η επιλογή της terra cotta με ήπιους τόνους του λευκού και γήινου μαύρου, φέρνει την αίσθηση της γαλήνης και ηρεμίας στο σπίτι. Έτσι, συνδυάζοντας τα έπιπλα με τους τοίχους και την υφή των υφασμάτων, δημιουργεί μία αρμονία που της επιτρέπει να διαθέτει έναν χώρο χαλάρωσης και εξαιρετικότητας. Μάλιστα, η συγκεκριμένη παλέτα έχει γίνει χαρακτηριστική της σχεδιάστριας. Αντανακλά την προσωπικότητά της και την ανάγκη της για ηρεμία και μια καθημερινή δόση έμπνευσης.

Τι συμβουλή δίνει σε κάποιον που ξεκινά να διακοσμεί ένα σπίτι;

Δεν χρειάζεται να είναι τέλειο από την αρχή. Η εσωτερική διακόσμηση ξεκινά από μία βάση και ύστερα μπαίνει στο παιχνίδι η δημιουργικότητα. Η αίσθηση της οργάνωσης και της ηρεμίας είναι σημαντική για το ξεκίνημα της διακόσμησης. Αν επικρατεί χάος, δεν είναι εύκολο να πάρει κανείς σωστές στιλιστικές αποφάσεις. Plain and simple.

Élan
designsponge.com

Τι συναίσθημα της προκαλεί ένα ωραία διαμορφωμένο σπίτι;

H Élan θεωρεί πολύ σημαντικό το vibe που σου βγάζει το ίδιο σου το σπίτι. Αν δεν σε καλύπτει στις συναισθηματικές σου ανάγκες, δεν θα σoυ δώσει κίνητρο το πρωί που θα ξεκινήσεις να πας στη δουλειά. Η σχεδιάστρια ισχυρίζεται πως ταιριάζοντας το σπίτι με την προσωπικότητά της, κάθε πρωί που ξυπνά αισθάνεται ένα κύμα δημιουργικότητας και ενέργειας που τη συνοδεύει για το υπόλοιπο της μέρας. Η ίδια, όντας καλλιτέχνιδα, έχει τοποθετήσει στο σπίτι της πολλά από τα δικά της δημιουργήματα. Αυτό της προσφέρει ακόμα περισσότερη έμπνευση και κίνητρο για συνεχή βελτίωση.

Παρακάτω βλέπουμε φωτογραφίες από το studio των δύο δωματίων της Élan Byrd. Παίρνουμε ιδέες για να δημιουργήσουμε και εμείς την ηρεμία στο σπίτι μας.

Élan
designsponge.com
Élan
designsponge.com
designsponge.com
designsponge.com
designsponge.com
featured photo: designsponge.com