Πως να φτιάξεις ένα χριστουγεννιάτικο cocktail με κρασί, αγριοκέρασα και σοκολάτα

Το υπέροχα μυρωδάτο Samos Anthemis του Ε.Ο.Σ Σάμου, ένα εντυπωσιακό γλυκό κρασί με βαθύ πορτοκαλί χρώμα και ανταύγειες σε απόχρωση χαλκού, που μαρτυρούν την 5ετή παλαίωσή του σε δρύινα βαρέλια, συνδυάζεται μοναδικά με το αμερικανικό whiskey, κουβανέζικο ρούμι, σιρόπι αγριοκέρασο και εκχύλισμα bitter σοκολάτας.

Απόλυτα γιορτινό και φτιαγμένο για να συνοδεύει γιορτινές και ευτυχισμένες στιγμές, το νέο και εμπνευσμένο cocktail του Σαμιώτη bartender Θοδωρή Καλατζή με έμφαση στο Samos Anthemis, ενώνει στοιχεία από τέσσερις διαφορετικές κουλτούρες. Συνδυάζει αρμονικά τα αρώματα μελιού, κερήθρας μελιού, καραμέλας βουτύρου, γλυκών κουταλιού, κερασιών σε αλκοόλ, αποξηραμένων φρούτων και καρπών με φόντο κακάο και σοκολάτας που αποκαλύπτονται μέσα στο εξαιρετικά παλαιωμένο αυτό  κρασί με το αμερικανικό ουίσκι, το κουβανέζικο ρούμι, τα αγριοκέρασα και τη σοκολάτα.

Anthemis on Christmas cherries

25 ml American whiskey

25 ml ρούμι

35 ml Samos Anthemis 

25 ml σιρόπι αγριοκέρασο

2 σταγόνες  από bitters σοκολάτας

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ποτήρι ανάδευσης (stirring glass) μαζί με πάγο.

Σερβίρουμε συνοδεία πικρής σοκολάτας.

kon_5347-small

Διάλεξε το αγαπημένο σου κρασί από την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων – Greek Wine Cellars 

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.