Ο χορός αποτελεί τη μορφή άσκησης που δεν θα πίστευες ότι θα άλλαζε τη ζωή σου. Ενώ μπορεί να μοιάζει με ένα απλό workout, τα οφέλη του έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην ψυχολογία και τη διάθεση σου. Όσο χορεύεις, απελευθερώνεις ορμόνες χαράς, όπως για παράδειγμα η ντοπαμίνη. Αυτόματα νιώθεις πολύ καλύτερα με εσένα, το σώμα σου, την κίνηση σου. Παράλληλα, ο χορός βοηθά στο να εφευρίσκει κανείς γρηγορότερα και ευφυέστερα λύσεις στα προβλήματα του.

Ο αυθορμητισμός και ο αυτοσχεδιασμός που ο χορός περιλαμβάνει, εξασκεί το νου και συμβάλει ακόμη και σε απλά, καθημερινά ζητήματα.

Σύμφωνα με έρευνα, ο χορός έχει και αγχολυτικά οφέλη. Η μαγική του ιδιότητα να σε απομακρύνει από τις αγχωτικές σκέψεις σου θα σε ωφελήσει τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα. Αρχικά, θα νιώσεις ότι αφήνεις το βάρος των σκέψεων σου και μπορείς να αφοσιωθείς στην έκφραση του εαυτού σου. Σταδιακά, θα ανακαλύψεις πόσο μοιάζει με καταφύγιο λίγη μουσική και κίνηση, ειδικά τις πιο συννεφιασμένες μέρες. Αν δεν έχεις πειστεί ακόμη, μην ξεχνάς και το fitness part που προσφέρει ο χορός. Η κινησιολογία του χορού αγγίζει όλο το σώμα. Εξασκείς όλο σου το σώμα, χτίζοντας μεγαλύτερη καρδιαγγειακή αντοχή και δυναμώνοντας τους μύες σου. Επιπλέον, αποκτάς μεγαλύτερη ευλυγισία, ανάλογα βέβαια και το είδος του χορού, ενώ βελτιώνεις και την ισορροπία σου.

Νιώθεις παρά όλα τα παραπάνω, πως η ντροπή υπερβαίνει τη θέληση σου να χορέψεις;

Θυμήσου πως, όλοι μπορούν να χορέψουν. Εξασκήσου λίγο στο σπίτι. Βάλε την αγαπημένη σου μουσική και ακολούθησε το ρυθμό. Θα δεις πόσο πιο απελευθερωμένος θα νιώσεις. Αν πάλι, προτιμάς τα group μπορείς να γραφτείς σε κάποια ομάδα χορού. Έρευνες δείχνουν πως όταν χορεύεις με (νέα) άτομα γύρω σου, χτίζεις καλύτερες σχέσεις. Υπάρχει μία οικειότητα, μία άνεση και γιατί όχι φιλία ανάμεσα σε dance partners. Εξάλλου, με το δάσκαλο χορού που μοιάζει σαν ένας πολυτάλαντος DJ, αλλάζοντας το tempo κάθε φορά, θα μάθεις καλύτερα τόσο τον εαυτό σου όσο και τους γύρω σου.