Το ξέρουμε ότι ακούγεται σχεδόν αδύνατο να επιβιώσεις εύκολα από έναν χωρισμό, ωστόσο έχουμε τα 5 SOS βήματα για να κυλήσει αυτή η μετακόμιση αναίμακτα.

Το να χωρίζεις δεν ήταν ποτέ εύκολο και για κανέναν. Πόσο μάλλον αν μένετε μαζί. Τι κάνεις λοιπόν σε αυτή την περίπτωση; Του πετάς τα ρούχα από το παράθυρο; Αν και είναι μια καλή πρώτη σκέψη, δεν θα στο συνιστούσαμε. Μια τέτοια απόφαση είναι το ίδιο σημαντική με αυτή της συγκατοίκησης.

Boss up και βάλε τα πράγματα σε μια σειρά και σε ένα πρόγραμμα.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Break-Up Boss (@breakupboss) στις

Ποιος θα φύγει;

Όσο σκληρό και να ακούγεται είναι μια ερώτηση που πρέπει να τεθεί ανοιχτά. Προσπάθησε να θέσεις τον διάλογο ως προτεραιότητα και να αποφύγεις τις γρήγορες αποφάσεις. Δημιούργησε μια λίστα με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε εναλλακτικής και πάρε το χρόνο σου. Το να οπτικοποιείς τις σκέψεις σου μπορεί να σε βοηθήσει να καταλήξεις πιο εύκολα και να δεις τα πράγματα από μια πιο ρεαλιστική ματιά.

Όρισε προθεσμία

Αφού καθορίσετε ποιος θα μετακομίσει, το επόμενο βήμα είναι να ορίσετε ένα deadline. Με αυτόν τον τρόπο θέτετε ένα πρόγραμμα, γνωρίζοντας ότι θα πρέπει να το τηρήσετε. Το να μαζέψετε προσωπικά αντικείμενα και ρούχα ίσως είναι μια δύσκολη διαδικασία που απαιτεί χρόνο. Ωστόσο με το να το καθυστερείτε δυσκολεύετε την κατάσταση, με τις άβολες και αμήχανες στιγμές να πολλαπλασιάζονται ανάμεσα σας.

Ποιος θα κοιμάται στον καναπέ;

Ακόμα και αν έχετε βρει λύση για μια γρήγορη μετακόμιση, ίσως χρειαστεί να μείνετε λίγο ακόμα μαζί μέχρι να τακτοποιηθείτε. Τότε είναι που πρέπει να αποφασίσετε που θα κοιμάται ο καθένας. Ακόμα και αν ακούγεται παιδικό, το να ορίσετε τον προσωπικό χώρο του καθενός είναι βασικό για να αποφύγετε πισωγυρίσματα αλλά και τσακωμούς. Χωρίστε τον χώρο αν σας βολεύει ή ορίστε χρονοδιάγραμμα για ποιες ώρες τις ημέρας θα βρίσκεται ο καθένας σπίτι.

Ενοίκιο, λογαριασμοί, ρεύμα…

Καλώς ή κακώς προτού αποφασίσετε να πάρετε χωριστούς δρόμους μοιραζόσασταν πολλά πράγματα, εκτός από την αγάπη σας. Έπιπλά που είχατε αγοράσει μαζί, κοινοί λογαριασμοί και η λίστα συνεχίζεται. Κάντε μια απαρίθμιση με όλες τις οικονομικές σας υποχρεώσεις και χωρίστε τις με τρόπο δίκαιο και ισότιμο. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά θυμήσου ότι είναι απαραίτητο. Δεν θα ήθελες να σου έρθει γράμμα με το όνομα του πάνω. Πίστεψε μας.

5. «Βάψε τις κουρτίνες στο χρώμα που μισούσε»

Αν αποφασίσετε ότι το καλύτερο για εσάς είναι να μείνεις εσύ στο “πρώην” δικό σας σπίτι, τότε φρόντισε να το κάνεις ολό-δικό σου. Άλλαξε τα έπιπλα ή τη διαρρύθμιση τους, βάψε τους τοίχους και πάρε αυτό το λαμπατέρ που τόσο ήθελες, αλλά ήταν πολύ minimal για τα γούστα του. Με λίγα λόγια πρόσθεσε δικές σου μικρές πινελιές, που θα σε βοηθήσουν : α) να ανανεωθείς και να ξεχαστείς και β) να δημιουργήσεις σχεδόν από το μηδέν κάτι δικό σου. Κάνε ένα νέο ξεκίνημα αφήνοντας το παρελθόν εκεί που πραγματικά του αξίζει, ΠΙΣΩ ΣΟΥ.

featured photo: Τwenty20.com/Irrmago