Στα μέχρι τώρα ραντεβού σου έψαχνες μικρά σημάδια που να μαρτυρούν χημεία στην πρώτη επαφή σου με κάποιον. Αυτά τα σημάδια μπορούσαν να περιορίζονται ακόμα και στο ότι επιλέξατε το ίδιο cocktail. Βέβαια όλα αυτά συνέβαιναν live. Τώρα όμως που τα πρώτα ραντεβού γίνονται με βίντεο κλήση πώς ακριβώς θα καταλάβεις αν υπάρχει χημεία;

Μπήκε η ερωτική μας ζωή στην παύση;

Από τη στιγμή που φλερτάρεις online με κάποιον, η ερωτική σου ζωή δεν έχει μπει σε καμία παύση. Φυσικό επακόλουθο μιας καλής επικοινωνίας είναι η φυσική επαφή. Μιας και αυτό δεν είναι δυνατόν και αφού οι προσαρμοστικοί άνθρωποι κερδίζουν σε αυτή τη ζωή. Στα ερωτικά, αυτό μεταφράζεται σε virtual dates μέχρι να συνεχίσει ο πλανήτης να κινείται. Αν στο μεταξύ, θεωρείς ως παύση την έλλειψη δυνατότητας να κάνεις σεξ με το ραντεβού σου, ΟΚ, περιορίσου σε μια virtual εκδοχή.

Με τη χημεία τι γίνεται; Εντοπίζεται virtually;

OK, η έλλειψη φυσικής επαφής κάνει τη δημιουργία χημείας μια δύσκολη πίστα. Παρόλα αυτά, υπάρχουν τρόποι να καταλάβεις αν το έδαφος είναι πρόσφορο. Είναι αλήθεια πως όταν το ραντεβού γίνεται μέσα από μια οθόνη, κάποια βασικά σημεία επιτυχίας, όπως μια αγκαλιά, ένα άγγιγμα ή ένα φιλί στο χέρι φεύγουν από το τραπέζι. Ευτυχώς, όμως, μπορείς να δημιουργήσεις νέου είδους “εκρήξεις”.

Αρχικά, διατήρησε το eye contact. Συχνά, όταν μιλάμε σε βίντεο κλήσεις, καταλήγουμε αντί να κοιτάζουμε τον συνομιλητή μας, να κοιτάζουμε τον εαυτό μας κάτω δεξιά. Αυτό δεν έχει πλάκα ακόμα και αν κάνεις Skype με τον καθηγητή της πτυχιακής σου. Βάλε όλο σου το φόκους στον συνομιλητή σου και μη χάνεις την οπτική επαφή. Επιπλέον, μπορείς να παίζεις με τα μαλλιά σου, ακριβώς όπως θα έκανες και αν καθόσουν απέναντί του σε ένα τραπέζι. Ασυναίσθητα.

Παρατήρησε τη γλώσσα του σώματος. Αν εντοπίσεις πως οι σωματικές σας κινήσεις είναι παρόμοιες, σημαίνει πως βρίσκεστε στην ίδια σελίδα περίπου. Τσέκαρε αν όταν εσύ σταυρώνεις τα πόδια σου, το κάνει και εκείνος ασυναίσθητα, για παράδειγμα. Εννοείται, πως το ίδιο ισχύει και για τον τρόπο ομιλίας. Παρατήρησε τον ρυθμό της συζήτησης, το πόσο εύκολα και ομαλά περνάτε από το ένα θέμα στο άλλο. Αν αυτό συμβαίνει χωρίς να υπάρχουν δυσκολίες ή μερική ασυνεννοησία, τα πράγματα πηγαίνουν πολύ καλά.

Ας μην ξεχνάμε πως ακόμα και αν γίνεται virtually, υπάρχει ένα σημάδι ενδιαφέροντος που ισχύει σε όλα τα ραντεβού

Αν το άτομο με το οποίο μιλάς, ακολουθεί το vibe σου και κάνει συνεχώς ερωτήσεις για εσένα, προσπαθώντας να σε μάθει καλύτερα, τότε προφανώς τα πράγματα πάνε (ανέλπιστα;) καλά.

Βέβαια, ότι και αν συμβαίνει, ακόμα και αν το ραντεβού δεν πήγε καλά, υπήρξαν πολλά κενά και δυσκολία στη συνεννόηση, ακόμα και άβολες στιγμές, αυτό δε σημαίνει πως το επόμενο θα είναι έτσι. Ούτε βέβαια πως δε θα υπάρχει χημεία από κοντά. Όπως συμβαίνει σε κάθε πρώτη επαφή, έτσι και στα virtual ραντεβού, η πρώτη φορά είναι για να σπάσει ο πάγος. Από τη δεύτερη και μετά βγάζεις τα συμπεράσματά σου.

Διάβασε ακόμα:

Η χημεία ανάμεσα στα ζευγάρια βασίζεται σε αυτά τα 3 χαρακτηριστικά

featured image: Elite Daily