Η αγαπημένη μας @themothercook ανέβασε τον βαθμό δυσκολίας και ετοίμασε με δύο μόνο υλικά και πολύ εύκολα μία από τα καλύτερες συνταγές ζυμαρικάών που μπορείς να φανταστείς! Χρειάζεσαι σιμιγδάλι, νερό και περίπου 1 ώρα, προετοιμασία και αναμονή.

Τα ζυμαρικά με σιμιγδάλι είναι ιδανικά για μεσογειακές σάλτσες αλλά και σκέτα, με λίγο καμμένο βούτυρο και τυρί, γράφει.

Υλικά για δύο μερίδες:

200 γρ σιμιγδάλι ψιλό

100 γρ νερό

Πώς θα τα φτιάξεις:

Βάζουμε το σιμιγδάλι σε ένα μπολ και σχηματίζουμε πηγάδι στη μέση. Προσθέτουμε το νερό και με ένα πιρούνι φέρνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι από τα πλάγια προς το κέντρο, μέχρι να σχηματιστεί μια τραχιά ζύμη.

Μεταφέρουμε σε καθαρή επιφάνεια και ζυμώσουμε για 10′ περίπου. Όταν πιέζουμε με το δάχτυλο και γυρίζει πίσω, είναι έτοιμη. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30′ τουλάχιστον.

Περνούμε μικρά κομμάτια ζύμης και σχηματίζουμε λεπτό κορδόνι. Κόβουμε σε μέγεθος 2 εκ. περίπου και “σέρνουμε” τη ζύμη με την άκρη ενός μαχαιριού πάνω στην ελαφρώς λαδωμένη επιφάνεια, να σχηματιστεί μια “βαρκούλα”. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη.

Βράζουμε σε αλατισμένο νερό που βράζει για 5′ περίπου.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο βούτυρο και σε χαμηλή φωτιά το αφήνουμε να “κάψει”. Λίγο πριν προσθέσουμε τα μακαρόνια ρίχνουμε χυμό λεμονιού (λίγο ή πολύ, ανάλογα το γούστο) και λίγο ξύσμα. Τέλος προσθέτουμε τα μακαρόνια, τριμμένο τυρί και πιπέρι.

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!