Το χαλαρό δέρμα, που συχνά συνοδεύεται από κυτταρίτιδα, είναι ένα από τα μεγαλύτερα γυναικεία προβλήματα ομορφιάς. Σήμερα, χάρη στις τεχνολογικές εξελίξεις, καινούργιες μέθοδοι κάνουν την εμφάνισή τους, ενώ ήδη γνωστές, όπως το cavitation και η μεσοθεραπεία, εξελίσσονται συνεχώς στην υπηρεσία ενός όμορφου και υγιούς σώματος.

Ραδιοσυχνότητες, κρυολιπόλυση, λεμφικό μασάζ, παθητική γυμναστική, διατροφή, αυτά φαίνεται να είναι τα όπλα ενάντια στην κυτταρίτιδα και τη χαλάρωση. Η Πέννυ Πλαταρά από το Vita Plus Γλυφάδας απάντησε στις 11 sos ερωτήσεις μας.

Τι θα κάνουμε με τη χαλάρωση στα πόδια;

Χρειαζόμαστε ένα συνδυασμό ενεργειών. Η μυϊκή ενδυνάμωση είναι πολύ σημαντική καθώς δημιουργεί τη βάση. Όμως στα σημεία όπως στους προσαγωγούς ή πάνω από τα γόνατα όπου το δέρμα είναι πολύ λεπτό οι ραδιοσυχνότητες θα δώσουν τη λύση.

Πολύ σημαντικό είναι να διαχωρίσουμε τη χαλάρωση από την κατακράτηση όμως, καθώς πολλές φορές το δέρμα μοιάζει χαλαρό επειδή έχουμε έντονη κατακράτηση. Με λεμφική ενεργοποίηση αυτό θα αλλάξει.

Εφόσον εμφανίζουμε κυτταρίτιδα υπάρχει περίπτωση να εξαφανιστεί ή απλά θα ελαττωθεί;

Εξαρτάται το στάδιο που βρισκόμαστε. Αν είμαστε στο πρώτο ή το δεύτερο στάδιο εξαφανίζεται αν εμείς κάνουμε τις αλλαγές που χρειάζεται στη διατροφή μας και ακολουθήσουμε τις κατάλληλες θεραπείες. Αν είμαστε στο τρίτο στάδιο και έχουμε κυτταρίτιδα σε οιδηματώδη μορφή δεν μπορούμε να την εξαφανίσουμε πλήρως, όμως μπορούμε να δούμε τεράστια βελτίωση σε βαθμό που δεν θα το πιστεύουμε! Το σώμα ακούει και είναι πάντα εκεί για μας! όσο το φροντίζουμε, μας φροντίζει.

Έχει νόημα να μπαίνουμε στη διαδικασία των κρεμών;

Έχει νόημα αρκεί να έχουμε υπόψη μας ότι η λύση δεν έρχεται ποτέ με μία μεμονωμένη δράση και ότι είναι αποτέλεσμα συνδυασμού πραγμάτων. Μία κρέμα δεν θα μας δώσει τη λύση αλλά ένα καλό επαγγελματικό προϊόν θα βοηθήσει όταν εμείς βελτιώνουμε τη διατροφή μας και συμπληρωματικά  και κάποιες θεραπείες όπως λεμφική ενεργοποίηση ή cavitation.

Αυξάνεται στην εγκυμοσύνη; Φεύγει με τη γέννα; 

Συνήθως αυξάνεται ή φαίνεται πιο έντονα. Η κυτταρίτιδα είναι προϊόν ορμονικών αλλαγών και η εγκυμοσύνη συνοδεύεται από όλες τις αλλαγές! Είναι απόλυτα φυσιολογικό να συμβαίνει καθώς ο υπέροχος οργανισμός μας έχει τόσα να φροντίσει! Δεν φεύγει με τη γέννα, αλλά μετά τη γέννα αρχίζουν και ησυχάζουν οι ορμονικές διακυμάνσεις οπότε μπορούμε να βοηθήσουμε με πολλούς τρόπους!

Μπορούμε πραγματικά να αποφύγουμε τη κυτταρίτιδα; Με ποιόν τρόπο;

Ναι μπορούμε σε μεγάλο βαθμό και πάντα ανάλογα με το σώμα μας, την ηλικία μας και την κατάσταση του οργανισμού μας.

Η κυτταρίτιδα είναι μία φυσιολογική κατάσταση που κάποια στιγμή θα κάνει την εμφάνιση της σε όλα τα σώματα. Διατηρώντας ένα φυσιολογικό σωματικό βάρος χωρίς έντονες διακυμάνσεις, ακολουθώντας έναν υγιεινό τρόπο διατροφής μειώνουμε τις πιθανότητες. Το cavitation και οι συχνές θεραπείες λεμφικής ενεργοποίησης θα μας δώσουν το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Το νερό και η διατροφή παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο;

Ναι παίζουν τον μεγαλύτερο ρόλο. Όχι μόνο στην κυτταρίτιδα άλλα σε όλες τις μικρές ή μεγάλες αλλαγές που θέλουμε για το σώμα μας.

Για τη σύσφιξη αρκεί μόνο η γυμναστική;

Όχι. Η απάντησή μας είναι σε όλα η ίδια. Τίποτα μεμονωμένο δεν αρκεί και δεν δίνει την απόλυτη λύση. Όλα είναι συνδυασμός δράσεων. Η γυμναστική όντως βοηθά πολύ το σώμα, βοηθά πολύ την ευεξία και την υγεία μας. Η έντονη μυϊκή σύσφιξη προκύπτει με τη βοήθεια της παθητικής γυμναστικής (ηλεκτρομυοδιέγερση) και η επιδερμική με την εφαρμογή ραδιοσυχνοτήτων.

Παίζει ρόλο το στρες στα προβλήματα του δέρματος σχετικά με την κατακράτηση και τη χαλάρωση;

Φυσικά. Για την ακρίβεια παίζει σημαντικό ρόλο στην κατακράτηση που έχει ως συνέπεια τη δημιουργία της χαλάρωσης. Η καλή κίνηση των υγρών στο σώμα μας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον ψυχισμό μας και την γενικότερη μας φυσιολογία. Πόσες φορές ακούμε “έχω πρηστεί από το άγχος”. Είναι ακριβώς αυτό. Δεν μπορούμε να αποβάλλουμε εντελώς το άγχος από τη ζωή μας, αλλά ας αξίζει τουλάχιστον να προσπαθήσουμε να αποφεύγουμε τη σωματοποίηση του με όποιο τρόπο μπορούμε.

Γυμναστική ή διατροφή που βοηθάει στην κυτταρίτιδα;

Η γυμναστική που βοηθάει είναι αυτή που ο καθένας αγαπάει, του ταιριάζει και μπορεί να ακολουθήσει σε βάθος χρόνου. Υπάρχουν πολλά είδη πια και όλα έχουν τα δυνατά τους και αδύνατα σημεία. Οπότε η απάντηση είναι “η γυμναστική που μας αρέσει”. Η διατροφή που βοηθάει είναι μία διατροφή που βασίζεται σε όσο το δυνατόν μη επεξεργασμένες τροφές, πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, και δημητριακά, και πολύ νερό, περιορισμένα τηγανητά, γλυκά και αλκοόλ. Η δική μας γνώμη είναι πως η μεσογειακή διατροφή έχει πολλά από αυτά τα χαρακτηριστικά.

Είναι θέμα DNA άρα και δεν μπορώ να κάνω πολλά;

Η κληρονομικότητα παίζει μεγάλο ρόλο στο σωματότυπό μας και γενικότερα στην υγεία μας. Όμως πέρα από την γονιδιακή κληρονομικότητα για την οποία όντως δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά αλλά σίγουρα μπορούμε να αξιοποιήσουμε τη γνώση που μας δίνει ώστε να πάρουμε τα μέτρα μας, υπάρχει και η κληρονομικότητα των συνηθειών. Εκεί λοιπόν μπορούμε να κάνουμε πολλά!

Πώς μειώνονται τα σημάδια των ραγάδων;

Οι ραβδώσεις (ραγάδες) δυστυχώς δεν εξαφανίζονται αλλά όπως πολύ σωστά ρωτάτε μειώνονται. Για την ακρίβεια φροντίζοντας το δέρμα και πραγματοποιώντας θεραπείες ενεργοποίησης του κολλαγόνου όπως οι ραδιοσυχνότητές, επιτυγχάνουμε καλύτερη όψη του δέρματος και συνεπώς μείωση της όψης των ραγάδων.

Να αλλάξουμε βλαβερές συνήθειες όπως για παράδειγμα κατανάλωση γλυκών ή τηγανητών, καθιστική ζωή κ.λπ. Κι αυτό τα αλλάζει όλα. Γνωρίζοντας το ιστορικό μας πχ οργανισμός που δημιουργεί έντονες κατακρατήσεις μπορούμε να βοηθήσουμε επιμελώς αυτό το κομμάτι με κατάλληλη διατροφή και λεμφικά μασάζ.

Μπορεί να κληρονομήσαμε έντονα ισχία ή λιποαποθήκη στην κοιλιά, όμως υιοθετώντας ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής μπορούμε να βελτιώσουμε απίστευτα αυτά που μας ενοχλούν Άλλωστε έχουμε πια και τη βοήθεια δραστικών και μη παρεμβατικών θεραπειών όπως η κρυολιπόλυση που βοηθούν απίστευτα σ’ αυτά τα θέματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.