ωχ κάπου έχασα τον ύπνο μου

Να κοιμηθείς ή να μην κοιμηθείς; Ιδού η απορία!

Κάθε Παρασκευή υπόσχεσαι στον εαυτό σου ξεκούραση και αναπλήρωση όλου του ύπνου που έχεις χάσει μέσα στην εβδομάδα… Αλλά για κάποιο ‘ανεξήγητο’ λόγο κάθε Δευτέρα καταλήγεις ακόμη πιο κουρασμένη από πριν!

Ίσως δεν είναι και τόσο ανεξήγητος τελικά…

1. Τα ποτά και τα ξενύχτια Έχεις φίλους που αγαπάς και θέλεις να περνάς χρόνο μαζί τους… και ποιός δε θέλει άλλωστε;! Όμως η Σαββατιάτικη έξοδος που θα καταλήξει σε ξενύχτι μέχρι να βγει ο ήλιος, σίγουρα ΔΕΝ είναι ο σωστός τρόπος για να ξεκουραστείς! Μη διστάσεις να πεις και ένα «όχι» ή να προτείνεις κάτι πιο χαλαρό, ακόμη και αν θεωρείσαι το party animal της παρέας. Όλοι έχουμε ανάγκη για ένα διάλειμμα κάποια στιγμή!

2. Facebook και Social Media Αυτά τα «5 λεπτά ακόμη και πέφτω για ύπνο» είναι καταστροφικά! Ανοίγεις το προφίλ σου για να ρίξεις μια ματιά στην αρχική σου, αλλά κατά πάσα πιθανότητα καταλήγεις να chatάρεις (ή ακόμη χειρότερα, να παίζεις candy crash) μέχρι τις 4 το χάραμα!

Εάν θέλεις πραγματικά να εξασφαλίσεις τον πολύτιμο ύπνο σου, σταμάτα να παίρνεις tablet, laptop, κινητά και ηλεκτρονικές συσκευές στο υπνοδωμάτιο! Τα βίντεο στο youtube και οι τέλειες ιδέες για ντύσιμο που χαζεύεις στο pinterest, θα είναι και αύριο εκεί. Αλήθεια!

3. Κυνηγώντας το deadline Πάλι άφησες στην άκρη την εργασία που πρέπει να παραδοθεί τη Δευτέρα και σκοπεύεις να την κοιτάξεις την Κυριακή ή ακόμη καλύτερα το πρωί πριν το μάθημα. Ας κάνουμε έναν μαραθώνιο αϋπνίας λοιπόν…!

Σταμάτα να αναβάλλεις πράγματα που μπορείς να κάνεις χωρίς κόπο! Ούτως ή άλλως, οι εργασίες που γίνονται “στο πόδι” φωνάζουν από χιλιόμετρα! Δε κερδίζεις τίποτα απολύτως θυσιάζοντας την ξεκούραση σου για τρέξιμο ώστε να προλάβεις να παραδόσεις ΚΑΤΙ τελευταία στιγμή!

4. Αυτή η άτιμη δουλειά! Προσπαθείς να ξεκουραστείς, αλλά το αφεντικό επιμένει να σου φορτώνει δουλειές τα Σαββατοκύριακα και όσο και αν κουράζεσαι ή εκνευρίζεσαι, δε θέλεις σε καμία περίπτωση να φέρεις αντίρρηση, μην τυχόν και σε απολύσει!

Μήπως βέβαια, υπό αυτές τις συνθήκες θα ήταν καλύτερα να σε απολύσει; Εάν αισθάνεσαι ότι η δουλειά σου σε εξαντλεί ίσως ήρθε η ώρα να το μεταφέρεις με “τρόπο” στους ανώτερους σου. Ή μπορείς απλά να τους κάνεις βου-ντου όλο το σαββατοκύριακο… μήπως και πάρεις το αίμα σου πίσω!