Δεν είναι τυχαίο που η ομορφιά της φύσης κάνει τους ανθρώπους χαρούμενους. Όταν σκέφτομαι τα πιο όμορφα μέρη στον κόσμο, μεταφέρομαι στο Antelope Canyon και στο Arashiyama Bamboo Grove, τα οποία δεν έχει αγγίξει ακόμα ο άνθρωπος. Ο ανθρώπινος παράγοντας συνήθως καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά του. Μία λήψη όμως, από ένα αστικό τοπίο ή μια θέα μπορεί εύκολα να προκαλέσει συναισθήματα χαράς.

Μία νέα έρευνα που δημοσίευσε το Scientific Reports, αναφέρει ότι διάφοροι ερευνητές μάζεψαν όλα εκείνα που κάνουν έναν άνθρωπο χαρούμενο και του ανεβάζουν τη διάθεση. Αυτό που βρήκαν ήταν πως οι περισσότεροι άνθρωποι είναι όντως πιο ευτυχισμένοι όταν αντικρίζουν γραφικές εικόνες τοπίων, είτε έχουν να κάνουμε με τη φύση είτε με την πόλη.

“Δεν είναι μόνο ένα τοπίο που έχει θετική επίδραση στην ευτυχία μας. Μπορεί να νιώσουμε χαρά σε μία όμορφη γωνιά της πόλης,” επισημαίνει ο επικεφαλής της έρευνας, Chanuki Illushka Seresinhe. “Αυτό που πιστεύω πως είναι ενδιαφέρον σχετικά με την έρευνα είναι πως ακόμα και κάτι πολύ μικρό και όμορφο μπορεί να κάνει χιλιάδες ανθρώπους χαρούμενους.”

Όσο θα επισκέπτεσαι μερικά από τα πιο όμορφα μέρη του πλανήτη, έχε στο μυαλό σου ότι μπορείς να γεμίσεις χαρά ακόμα κι αν δεν βρεθείς κοντά στη φύση. Αυτές είναι μόνο μερικές από τις πιο όμορφες πόλεις στον κόσμο, που το αποδεικνύουν:

Νέα Υόρκη

Σύδνεϋ

Ρώμη

Σανγκάη

Σικάγο

Λονδίνο

Πράγα

Παρίσι

Τόκιο

Κωνσταντινούπολη


Πηγή: Well+Good Μετάφραση: Εύα Τόλιου Featured image: Unsplash|Brooke Cagle