Κι όπως ψάχναμε να δούμε τι έχει συμβεί στον κόσμο αυτές τις ημέρες, ανάμεσα σε τραγικές ειδήσεις και το Φεστιβάλ Καννών, πέσαμε πάνω σε αυτό το τρέιλερ.  Το τρέιλερ του Wonder, μιας ταινίας σε παραγωγή Lionsgate βασισμένη στο βιβλίο του R.J. Palacio.

Δεν ξέρω πως και τι αλλά, μόλις είδα το πρώτο τρέιλερμ πάτησα replay. Μόλις το είδα δεύτερη φορά, το έβαλα τρίτη. Αναρωτήθηκα λοιπόν, πόσοι άνθρωποι στην ιστορία του κινηματογράφου ασχολήθηκαν με τα διαφορετικά παιδιά. Όχι διαφορετικά σε χαρακτήρα, ή με κάποιο σύνδρομο ή αρρώστια. Διαφορετικά εμφανισιακά. Πιο έξυπνα από τον μέσο όρο 10χρονων αλλά στην όψη, σχεδόν απλησίαστα. Πόσοι ασχολήθηκαν με το πως περνάνε αυτά τα παιδιά στο σχολείο και με το πως υπάρχουν άλλα παιδιά που τα δέχονται χωρίς καμία δεύτερη σκέψη.

Αυτό είναι το Wonder μέσα από τις τρεις φορές που είδα το τρέιλερ του.

wonder-trailer-700x300

Για τον υπόλοιπο κόσμο, η ιστορία είναι η εξής: Η οικογένεια των Auggie έχει ένα μικρό αγόρι που έχει γεννηθεί με κάποια οπτική ανωμαλία. Συνήθως κυκλοφορεί με ένα κράνος της ΝΑΣΑ για να προστατευτεί από τα βλέμματα στον δρόμο. Όμως φτάνει η μέρα που θα πρέπει για πρώτη φορά να πάει σχολείο και αυτό είναι όταν πλέον έχει φτάσει 10 χρονών.

Στο τρέιλερ ακούγονται σχόλια όπως, “Κοίτα το πρόσωπό του! Δεν έχω δει ποτέ τίποτα πιο άσχημο στη ζωή μου!” είπε ένα αγόρι, ενώ κάποιοι άλλοι συμμαθητές του έλεγαν πως για το Halloween, “Αν έμοιαζα με αυτόν θα κυκλοφορούσα συνέχεια με μια μάσκα στο πρόσωπό μου.” Κι όσο εσύ κρατάς τα δάκρια από το πρώτο λεπτό του τρέιλερ του Wonder, ακούς τον πατέρα του να λέει πως, “Το ξέρω ότι δεν σου αρέσει το πρόσωπό σου αλλά εγώ το αγαπώ- είναι το πρόσωπο του γιού μου” και την μητέρα του να λέει, “Δεν είσαι άσχημος. Επειδή είμαι η μαμά σου μετράει περισσότερο απ’ όλους αυτό που λέω. Γιατί σε ξέρω περισσότερο απ’ όλους.”

Ο Jacob Tremblay κάνει το κινηματογραφικό του ντεμπούτο ως Auggie Pullman κι εμείς ήδη πονάμε ελπίζοντας για ένα καλύτερο μέλλον. Και την ημέρα που θα έρθει στην αίθουσες το Wonder.

Πρωταγωνιστούν Julia Roberts, Owen Wilson, Mandy Patinkin και Daveed Diggs.

Το Wonder θα βγει στις αίθουσες τον Νοέμβριο του 2017.