Η Winona Ryder έχει βραβευτεί με Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία της στην ταινία “Τα χρόνια της αθωότητας”, και έχει υπάρξει δύο φορές υποψήφια για Όσκαρ. Το 2000 απέκτησε το δικό της αστέρι στο Hollywood Walk of Fame. Το 2016 έκανε το μεγάλο της comeback με τη δημοφιλή σειρά “Stranger Things”.

Διάβασε παρακάτω τα 10 πράγματα που χρειάζεται να ξέρεις για τη Winona Ryder

1. Γεννήθηκε στις 29 Οκτωβρίου 1971 και μεγάλωσε στο Σαν Φρανσίσκο. Οι γονείς της ήταν συγγραφείς και όχι χίπις όπως πολύ συχνά γράφεται. Δεν είχαν πολλά χρήματα, αλλά είχαν πολλή αγάπη και ελευθερία.

2. Όταν ήταν 7 ετών, η μητέρα της άνοιξε ένα old movie theater bar και της επέτρεπε ακόμη και να το σκάει από το σχολείο για να βλέπει ταινίες μαζί της.

3. Ο πρώτος της ρόλος ήταν στην ταινία “Lucas” όταν ήταν μόλις 13 ετών. Έχει δηλώσει πως στο σχολείο δεχόταν bullying, και ενώ πίστευε πως η καριέρα της στην υποκριτική θα την βοηθούσε, κάτι τέτοιο δε συνέβη. Τα παιδιά στο σχολείο τη φώναζαν μάγισσα.

4. Στην ταινία “Dracula” του Francis Ford Coppola, παντρεύτηκε κανονικά, με ελληνορθόδοξο γάμο, τον συμπρωταγωνιστή της Keanu Reeves! Ο σκηνοθέτης πίστευε πως η σκηνή δε θα ήταν καλή αν ο γάμος δεν ήταν αληθινός.

5. Πάσχει από αϋπνίες και λέγεται πως πολύ συχνά μιλάει για αυτό στο τηλέφωνο με τον Al Pacino, ο οποίος αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα. Έχει επίσης μιλήσει ανοιχτά, για το άγχος της και την κατάθλιψη.

6. Της αρέσει να χαλαρώνει διαβάζοντας βιβλία, βλέποντας ταινίες, ακούγοντας μουσική και γράφοντας στο ημερολόγιο της.

7. Το πρώτο σπίτι που αγόρασε, ήταν στο Hollywood. Μετακόμισε σύντομα από εκεί επειδή ένιωθε πως δεν της ταίριαζε.

Τα 10 πράγματα που δεν ήξερες για τη Winona Ryder
Hairstylo

8. Θεωρεί γελοίο το να μη μπορεί να φορέσει το ίδιο φόρεμα ξανά και ξανά επειδή είναι διάσημη. Τα ρούχα που αγαπάει τα φοράει συνέχεια για να τα χαίρεται.

9. Έχει δηλώσει ότι προτιμά να μην παντρευτεί ποτέ, παρά να κάνει έναν γάμο που κάποια στιγμή θα τελειώσει. Η τέλεια σχέση για εκείνη, είναι αυτή που έχουν οι γονείς της.

10. Το 1989 υπήρξε με τον Johnny Depp ένα από τα πιο iconic ζευγάρια. Αρραβωνιάστηκαν στους 5 μήνες σχέσης και χώρισαν το 1993. Η Winona έχει παραδεχθεί πως ο Depp υπήρξε ο πρώτος της, σε όλα.

Της έδιναν πάντα ιδιαίτερους ρόλους, ίσως επειδή είναι η ίδια τόσο ιδιαίτερη. Μπορεί να τη λατρέψαμε ως ξανθιά στην ταινία “Ο Ψαλιδοχέρης”, αλλά στο μυαλό μας είναι πάντα το μελαχρινό και ασυμβίβαστο κορίτσι του Hollywood.

featured image: Star Tribune