Με Liam Neeson και Viola Davis να πρωταγωνιστούν, δεν μπορούν να πάνε πολλά πράγματα λάθος σκέφτηκα. Έτσι τη δεύτερη μέρα που παιζόταν το Widows στις αίθουσες, πήγα να το δω. Σε σκηνοθεσία του Steve McQueen αποτελεί την πιο πολυσυζητημένη περιπέτεια του μήνα.

Η βασική πλοκή του Widows

Όλα ξεκινούν μετά από ένα δυστύχημα θύμα του οποίου είναι και ο κακοποιός Χάρι (Liam Neeson), ο οποίος διατηρεί ύποπτες διασυνδέσεις και αφήνει ένα σχέδιο στη μέση. Μετά το θάνατο του Χάρι, η χήρα του Βερόνικα (Viola Davis) αντιμετωπίζει τα χρέη του συζύγου της και με το μόνο της όπλο, την ατζέντα του, προσπαθεί να ξεπληρώσει. Οι χήρες των υπόλοιπων θυμάτων ενώνουν τις δυνάμεις τους με τη Βερόνικα και τελικά ετοιμάζουν όλες μαζί ένα ριψοκίνδυνο σχέδιο. Οι τέσσερις ηρωίδες έχουν διαφορετικά κίνητρα αλλά ένα σκοπό, την οικονομική τους εξασφάλιση.

Είναι η ταινία που πρέπει να δεις αν θες επιτέλους τις γυναίκες να παίρνουν τα ηνία σε μία ταινία δράσης. Αναμφίβολα, έχουμε συνηθίσει τον Liam Neeson να καταδιώκει και να καταδιώκεται, να σώζεται μονίμως τελευταία στιγμή και να φαίνεται πως μπορεί να κάνει τα πάντα! Όμως, αυτή τη φορά, τοποθετείται σε έναν πολύ διαφορετικό ρόλο. Στην ταινία προσδίδεται κοινωνικός σχολιασμός και δεχόμαστε φεμινιστικά μηνύματα με τη Viola να απαντάει: «Πρέπει να το κάνουμε γιατί δεν πιστεύουν ότι μπορούμε» και να διεκδικεί όσα της αξίζουν #likeaboss!

Η ταινία πέρα το δυνατό καστ από αγαπημένους ηθοποιούς, καταφέρνει να διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού με ανατροπές, συναισθηματικά διλήμματα, αναδρομές στο παρελθόν και δραματικές καταστάσεις. Μέχρι και το τέλος, δεν μπορείς να προβλέψεις την έκβαση των πραγμάτων.

ΗΠΑ. 2018. Έγχρ. Διάρκεια: 128΄ Είδος: Περιπέτεια Διανομή: ODEON


featured image: The Wrap