Το Whiskey Sour είναι το κοκτέιλ που πρωτοεμφανίστηκε γύρω στα 1870 στο Wisconsin. Ένα κοκτέιλ με βάση το Bourbon (χρησιμοποίησε και Rye αν έχεις ή ένα παλιό και τίμιο Canadian Club), το σιρόπι ζάχαρης (φτιάξτο μόνος σου με αναλογία 1:1) και χυμό λεμονιού.

Σ’ αυτό το σημείο είναι που ο @thiscookingman βάζει το ασπράδι του αυγού για να προσθέσει: “Ήμουν και εγώ ένας από αυτούς δεν το κρύβω αλλά εν τέλει ξεπέρασα τους δισταγμούς μου και απόλαυσα και εγώ τον μεταξένιο αφρό και την υφή που σου βγάζει στην γεύση του ποτού.”

Τι θα χρειαστείς:

  • 60 ml Bourbon
  • 30 ml χυμό λεμονιού
  • 22.5 ml σιρόπι ζάχαρης
  • 1 ασπράδι αυγού
  • Μερικές σταγόνες Angostura bitters
  • 1 φλούδα λεμονιού

* Για Bourbon χρησιμοποίησα Bulleit Bourbon

Πώς θα το φτιάξεις:

~ Σε ένα σέικερ προσθέτεις τα υλικά εκτός από τα bitters. ~ Δεν προσθέτεις πάγο και ανακατεύεις πολύ καλά για 20″. (Να κρατάς το καπάκι καλά όσο ανακατεύεις γιατί το ασπράδι έχει την ιδιότητα να διογκώνεται όσο χτυπιέται και μπορεί να σου ανοίξει) ~ Προσθέτεις ένα μεγάλο κομμάτι πάγου (αν δεν έχεις χρησιμοποιείς τον πάγο που έχεις) και 2-3 μικρά παγάκια και ανακατεύεις για αλλά 10″. ~ Διπλοσουρώνεις σε κρύο ποτήρι είτε κλασσικό lowball είτε σε coupette (χωρίς πάγο). Ρίχνεις 2-3 σταγόνες απο το Angostura bitters και περνάς περιμετρικά το ποτήρι με μια φλούδα λεμονιού.