Βλέποντας τα μαύρα ρούχα της ντουλάπας μας, αμέσως σκεφτόμαστε πώς θα μπορούσαμε να τα φορέσουμε χωρίς να δείχνουμε βαρετές αλλά και λίγο εκτός εποχής, αν σκεφτεί μάλιστα κανείς όλα τα έντονα χρώματα που κάθε καλοκαίρι έρχονται με τις πρώτες τροπικές θερμοκρασίες.

Το μαύρο είναι ένα παρεξηγημένο και ταυτόχρονα πολύ αγαπημένο χρώμα στο κόσμο της μόδας. Άλλοι αγαπούν να το μισούν και άλλοι πάλι αγαπούν να δείχνουν πόσο λάθος κάνουν σε αυτούς που το μισούν.

 When in doubt.. wear black savoir ville (3)

Ένα μαύρο φόρεμα μπορεί να σε πάει παντού χωρίς να δείχνεις πρωινή το βράδυ και βραδινή νωρίς το πρωί στη δουλειά. Επιπλέον, ένα total black look σε οδηγεί με ακρίβεια σε μια ενδιαφέρουσα εμφάνιση αν προσθέσεις τα πιο εκκεντρικά ή και διακριτικά κοσμήματα σου (που κάπου θες να τα φορέσεις τελοσπάντων!) και λεπτομέρειες σε χρώμα ακόμα και σε κραγιόν ή prints σε παπούτσια και αξεσουάρ, floral και ποπ χρώματα ή απλώς φορώντας έξυπνα το ένα κομμάτι πάνω στο άλλο αλλάζοντας τις υφές των υφασμάτων ή φροντίζοντας το ένα από τα ρούχα σου να είναι statement ή trend του καλοκαιριού.

When in doubt.. wear black savoir ville (1)

Αν έβαζα σκοπό της μέρας να σε πείσω θα έφτιαχνα ένα κολάζ με τη βασίλισσα του total black, Victoria Beckham και όλους τους συνδυασμούς που την κάνουν να δείχνει minimal, κομψή και πάντα επίκαιρη μέσα σε στενά μαύρα τζιν, φορέματα, καθαρές γραμμές, διαφάνειες αλλά και λίγο δέρμα που αφήνει να φαίνεται για να εξισορροπεί το μαύρο. Όμως δημιουργεί μια μεγάλη κατηγορία μόνη της και προς το παρόν την αφήνω απ’έξω.

When in doubt.. wear black savoir ville (2)

Αν είσαι στις φανατικές του μαύρου, φρόντισε ένα μέρος της ντουλάπας σου να έχει χρώματα όπως το μουσταρδί, μπορντό, μπλε, καμηλό, χακί και το απαλό ροζ. Αυτές οι αποχρώσεις έχουν την ίδια chic διάθεση με το μαύρο και μπορείς εύκολα να συνδυάσεις με το αγαπημένο σου χρώμα.