Τι συνέβη στη Δευτέρα; Ακούγοντας απλά και μόνο τον τίτλο της, ελπίζουμε κι ευχόμαστε να είναι κάτι κακό, γιατί είναι Δευτέρα και ως γνωστόν η Δευτέρα δεν είναι η αγαπημένη μέρα του μέσου ανθρώπου. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες Δευτέρες που είναι αφιερωμένες σε καλούς φίλους και σε βραδιές στο σινεμά (με ντορίτος και τσένταρ). Σ’ αυτές τις Δευτέρες λέμε ναι και σε μία από αυτές αποφασίσαμε να δούμε τη συγκεκριμένη ταινία.

Πρόκειται για μία αγγλογαλλική παραγωγή σε σκηνοθεσία του Τόμι  Βίρκολα, με πρωταγωνίστρια τη Νούμι Ραπάσε, να υποδύεται τους 7 ρόλους. Η συγκεκριμένη ταινία θίγει το ζήτημα του υπερπληθυσμού και το προσεγγίζει με μία ταινία (επιστημονικής) φαντασίας με έντονα στοιχεία ψυχολογικού θρίλερ. Για αρχή, μας τοποθετεί στο 2073, τότε που το πρόβλημα του υπερπληθυσμού και της πείνας στον πλανήτη μας πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα από τις κυβερνήσεις. Έτσι, επιβάλλεται μία νομοθεσία, η οποία περιορίζει τις οικογένειες στο να τεκνοποιήσουν για μία και μόνο φορά.

Τι γίνεται, όμως, όταν ένας πατέρας προστατεύει τα επτάδυμα κοριτσάκια του, τα κρατάει στη ζωή και τα μεγαλώνει ενάντια στη νομοθεσία του συστήματος;  Όταν έρχεται η στιγμή να βγούν από το σπίτι στα 6 τους, οι αδερφές κυκλοφορούν στον έξω κόσμο έχοντας ένα και μόνο πρόσωπο, αυτό της Κάρεν Σέτμαν, εκμεταλλευόμενες την εξαιρετική τους ομοιότητα. Τα κορίτσια από την αρχή της ζωής τους μαθαίνουν να ζούν σαν ένα και μόνο άτομο, να λειτουργούν σαν ομάδα, στην οποία το κάθε μέλος μπορεί να υποστεί τις συνέπειες μίας πράξης του άλλου μέλους.

Εφτά πανομοιότυπες αδερφές, ακριβώς όσες είναι και οι ημέρες της εβδομάδας, η καθεμιά έχει και το όνομα μίας ημέρας. Το όνομα της καθεμιάς υποδηλώνει και την ημέρα που θα βγαίνει από το σπίτι. Μία δυσλειτουργική οικογένεια, με εφτά κορίτσια που έχουν αποκλειστικά μία ταυτότητα στην κοινωνία και για να μείνουν ζωντανές πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές εκεί έξω. Αυτό προϋποθέτει το να μην έχουν οριακά καμία προσωπική ζωή και να δίνουν καθημερινά η μία στην άλλη πλήρη αναφορά για τη ζωή που πέρασε την ημέρα που βγήκε έξω. Είναι απαραίτητο να γνωρίζουν για να συνεχίζει η μία το έργο της άλλης και όλες μαζί να επιβιώνουν και να βιώνουν μέσα από το πρόσωπο της Κάρεν.

Όλα αυτά, ωστόσο, ανατρέπονται μία Δευτέρα σαν όλες τις άλλες, κατά την οποία εξαφανίζεται η Δευτέρα. Οι ισορροπίες διαταράσσονται και η εξαφάνιση της αποτελεί αφορμή για να βγούν μυστικά στην επιφάνεια, επιμέρους προσωπικές ζωές και σχέσεις να αποκαλυφθούν και τελικά να ξετυλιχθεί το νήμα της ζωής τους, με την κυβέρνηση να γίνεται ολοένα και πιο αυστηρή και τα πράγματα να χειροτερεύουν. Όλα κρίνονται και αλλάζουν μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο της ταινίας.