Υπάρχει ένας ολόκληρος πλανήτης Wes Anderson στο Instagram

Υπάρχει ένας ολόκληρος Wes Anderson πλανήτης στο Instagram

Τα μέρη που μοιάζουν σαν να ξεπήδησαν από ταινίες του είναι περισσότερα από όσα φαντάζεσαι

Λίγοι είναι οι σκηνοθέτες που μας κάνουν με μεγάλη ευκολία να πούμε ότι μια ταινία είναι δική τους, έχοντας δει μόνο μια εικόνα. Ο Wes Anderson σε μία τέτοια λίστα ίσως και να είχε την πρωτιά. Γι'αυτό υπάρχει στο Instagram ένα προφίλ με όλα εκείνα τα μέρη που μοιάζουν με σκηνικά από επερχόμενες ταινίες του. Μόνο που υπάρχουν στην πραγματικότητα.

Δεν χρειάζεται πολλά ένα κτίριο για να πούμε ότι το οραματίστηκε ο Wes Anderson. Χρειάζεται κυρίως ένα παστέλ χρώμα -ή περισσότερα- και πολλά παράθυρα. Έτσι οι ακόλουθοι αυτού του προφίλ ξέρουν και κάνουν καλά την έρευνά τους. Κάθε φορά που βρίσκεται στο δρόμο τους ένα τέτοιο κτίριο ή τοπίο σπεύδουν να το φωτογραφίσουν. Κάπως έτσι αντιλαμβανόμαστε κι εμείς ότι εκεί έξω στην πραγματικότητα υπάρχει ένα αληθινό σύμπαν εμπνευσμένο από το στυλ του σκηνοθέτη.

https://www.instagram.com/p/B-kxLiyJ11u/

Υπάρχει ας πούμε ένα ροζ σινεμά στην καρδιά του Μινσκ στη Λευκορωσία. Yπάρχει κι ένα ροζ παλάτι στη Τζαϊπούρ της Ινδίας που με τα τόσα παράθυρα θυμίζει κυψέλη. Για να μη μιλήσουμε για όλα εκείνα τα ξενοδοχεία ανά τον κόσμο σε γαλάζιους, ροζ και ροδακινί τόνους. Είμαστε πλέον σίγουρες ότι οι ιδιοκτήτες του είναι μεγάλοι φαν του Wes Anderson.

https://www.instagram.com/p/B602GGrB6mo/

Δημιουργός του προφίλ είναι ο φωτογράφος Tom Riley

Aν δεις και το δικό του υλικό, θα καταλάβεις την ιδιαίτερη αγάπη που έχει σε αυτό το ιδιαίτερο στυλ. Όντας μεγάλος φαν των ταινιών, άρχισε να διακρίνει συγκεκριμένα μοτίβα και στα κτίρια που έβλεπε στην πραγματικότητα. Έτσι, παρέπεμψε και τους υπόλοιπους να κάνουν το ίδιο. Πλέον έχει περισσότερους από 150 χιλιάδες ακολούθους οι οποίοι μοιράζονται μαζί τους "γουεσαντερσονικά" κτίρια που συναντούν στην καθημερινότητά τους σε κάθε άκρη της γης, δίνοντας πολλές φορές και περισσότερες πληροφορίες για το μέρος. Από τις πιο ενδιαφέρουσες είναι αυτή για τους πύργους των ναυαγοσωστών στο Μαϊάμι. Οι περισσότεροι είχαν καταστραφεί από τον τυφώνα Andrew στις αρχές της δεκαετίας του '90. Η πόλη όμως αποφάσισε να τους ξαναδημιουργήσει ως ένα σύμβολο αναγέννησης της περιοχής. Το σχεδιασμό τους ανέλαβε ο αρχιτέκτονας William Lane προσδίδοντας τους αυτόν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα μέσα από τα χρώματα.

https://www.instagram.com/p/B-1v2-onoFw/

Είναι πολλές οι ιστορίες που μπορείς να βρεις στο @wesandersonplanet. Και μπορείς να μοιραστείς κι εσύ κάποια αν έχεις. Αν εντοπίσεις κάποιο ανάλογο κτίριο εδώ κοντά να μας πεις, θέλουμε να το δούμε κι εμείς.

Featured Image: Mijoo Kim
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.