Τη σημερινή εποχή όπου κι αν κοιτάξεις θα διαπιστώσεις πως σε κατακλύζουν διαφημίσεις ευεξίας που υποτίθεται πως θα σου αλλάξουν σε λίγες μόνο ημέρες τη ζωή. Μάσκες προσώπου, θαυματουργές λοσιόν, επαναστατικές δίαιτες θα σε βοηθήσουν να κατακτήσεις όλους τους beauty και fitness στόχους σου καταφέρνοντας, τελικά, να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.

Ωστόσο, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Αυτού του είδους η “ευεξία” είναι μια νέα τάση που συμβάλλει στο να τροποποιήσεις πρόσκαιρα την καθημερινότητα σου. Αν θες μια μακροπρόθεσμη αλλαγή, τότε πρέπει να αναπτύξεις μια καλύτερη αίσθηση του wellbeing κι όχι του wellness. Παρόλο, λοιπόν, που οι δεδομένοι όροι είναι ομόηχοι, στην πραγματικότητα είναι εκ διαμέτρου διαφορετικοί. Επομένως, μόλις κατανοήσεις σε βάθος πως δεν είναι, ακριβώς, συγκοινωνούντα δοχεία, τότε θα μπορέσεις να απολαύσεις τους καρπούς των κόπων σου, δηλαδή τα επιθυμητά αποτελέσματα των προσπαθειών σου.

Κοιμήσου επαρκώς

Το να κοιμάσαι πολύ αργά τη νύχτα για λίγες, μόνο, ώρες δε θα σε ωφελήσει σε τίποτα. Αν θες να ξυπνάς το πρωί γεμάτη ενέργεια και με μια όσο το δυνατόν καλύτερη διάθεση, τότε δεν έχεις παρά να αλλάξεις όλες εκείνες τις συνήθειες που σχετίζονται με τον ύπνο σου, θέτοντας ένα ισορροπημένο πρόγραμμα και πειθαρχώντας σε αυτό.

Συναισθηματικός έλεγχος

Ας το ομολογήσουμε τα συναισθήματα μας, σε ορισμένες περιπτώσεις, ελέγχουν όλο μας το είναι. Ωστόσο, παρακολουθώντας τα θα μπορέσουμε να τα ρυθμίσουμε και να τα ελέγξουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια και κατ’ επέκταση θα καταφέρουμε να αντικαταστήσουμε τις αρνητικές σκέψεις με την αναγκαία θετικότητα, όπως και την αισιοδοξία.

Εσύ έχεις δοκιμάσει το mindfulness;

Αν η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα είναι αρνητική, τότε, μάλλον, έφτασε η στιγμή να το γνωρίσεις καλύτερα. Αναλυτικότερα, το minduflness είναι μια πρακτική κατά τη διάρκεια της οποίας δίνεις προσοχή και έμφαση στην παρούσα στιγμή, χωρίς να αποσπάσαι από τις σκέψεις και τα υπάρχοντα δεδομένα της ζωής σου. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσεις να συνδεθείς με ουσιαστικό τρόπο με τον συναισθηματικό και ψυχικό σου κόσμο κατανοώντας τις επιθυμίες σου και νιώθοντας ευγνώμων για όσα έχεις στη ζωή σου έως τώρα.

Διαλογίσου και ασκήσου καθημερινά

Ψάχνεις κάτι το οποίο θα σε κάνει να αισθανθείς γαλήνια και ήρεμη; Τότε χρειάζεται να στραφείς στη μέθοδο του διαλογισμού, ο οποίος αποδεδειγμένα μειώνει δραματικά το άγχος σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ταυτόχρονα, όπως έχουμε επισημάνει ουκ ολίγες φορές η άσκηση είναι απαραίτητη στη ζωή μας, καθώς συμβάλλει στην ψυχική και σωματική μας υγεία, μειώνοντας τα ποσοστά εμφάνισης διαβήτη, κατάθλιψης και αρθρίτιδας.

Ισορροπημένη διατροφή

Προσπάθησε να μην καταναλώνεις σε καθημερινή βάση όλες εκείνες τις τροφές που δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα απολύτως στο σώμα σου, αλλά στρέψου σε πιο υγιεινές και ωφέλιμες επιλογές. Άλλωστε, τα φρούτα και τα λαχανικά της θερινής περιόδου είναι πεντανόστιμα.

Επικοινώνησε με τον εαυτό σου

Προτού βιαστείς να προχωρήσεις σε ένα ρομαντικό ειδύλλιο βρες λίγο χρόνο και επικοινώνησε με τον ίδιο σου τον εαυτό. Κατανόησε τις επιθυμίες σου, προσπάθησε να βελτιώσεις τα τρωτά σου σημεία, δείξε την αγάπη σου και ανάκτησε τη χαμένη αυτοπεποίθηση σου. Έτσι, θα μπορέσεις να “χτίσεις” ερωτικές, αλλά και φιλικές σχέσεις που σίγουρα θα αντέξουν στον χρόνο. Εν τέλει, αν θες να βιώσεις την πραγματική ευημερία, τότε δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τις παραπάνω συμβουλές. Θέσε διάφορους στόχους και προσπάθησε να τους κατακτήσεις πάντα με γνώμονα τη σωματική και ψυχική σου υγεία. Εσύ έχεις αρνητικές συνήθειες που θες να αποβάλλεις από την καθημερινότητα σου;