Για όλους εμάς τους ταξιδιώτες που αγαπάμε να φτιάχνουμε βαλίτσες και να φεύγουμε για μέρη μακρινά και ξένα, σας έχω ή καλύτερα μας έχω μια πρόταση που ανακάλυψα σήμερα το πρωί όπως έψαχνα για 3ήμερες εξορμήσεις στο εξωτερικό!

1660362_10152266494208917_1903352069_n

Έπεσα  που λες πάνω σε μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση στο Μουσείο Tassenmuseum ( http://www.tassenmuseum.nl/ ) στο Amsterdam της Ολλανδίας! Η έκθεση αυτή λέγεται “Welcome Abroad” και πρωταγωνιστής είναι… η βαλίτσα! Η έκθεση αυτή παρουσιάζει το ταξίδι της βαλίτσας μέσα στο χρόνο, το πλέον must αξεσουάρ για τον κάθε σωστό traveler που σέβεται τον εαυτό του.

Ένα ταξίδι από το 1850 μέχρι σήμερα όπου σκιαγραφεί με τον καλύτερο και πιο παραστατικό τρόπο τη δημιουργία της βαλίτσας, τις χρήσεις της  και τις διαφορετικές εκδοχές της. Καπελιέρες, βαλίτσες για φορέματα και κοστούμια εποχής, βαλίτσες ειδικά σχεδιασμένες για άμαξες, ταξίδια με τρένα και ποταμόπλοια μέχρι τις σημερινές βαλίτσες που παίρνουμε στο αεροπλάνο μαζί μας, τις 50x40x20. Τις χειραποσκευές ντε!

Η έκθεση ξεκίνησε στις 12 του Μάρτη και διαρκεί μέχρι 31 Αυγούστου και για όσους έψαχναν έναν κοντινό Ευρωπαϊκό προορισμό για αυτή την άνοιξη, νομίζω πως το Άμστερνταμ είναι η ιδανική ιδέα! Μεταξύ ποταμών από τουλίπες, ποδηλατάδες και άραγμα στο γρασίδι του Vondelpark και του Museumplein μια βόλτα στην έκθεση του Tassenmuseum “Welcome Abroad” είναι απαραίτητη.

Extra tip: Κλείσε online στο site του μουσείου το exclusive boat ride & lunch ticket το οποίο περιλαμβάνει είσοδο στο μουσείο, μεσημεριανό σε μια από τις υπέροχες αίθουσες του μουσείου , βόλτα με καράβι και βραδινό ποτό on the deck!