Το ανθρώπινο μυαλό έχει πολλούς δρόμους. Δημιουργικούς και μη, με μεγαλύτερα ή μικρότερα μονοπάτια στα οποία βαδίζεις με πυξίδα τη φαντασία και τη προσωπικότητα σου. Το brand we are still bold & beautiful περνάει μέσα από τη μόδα και με χάρτη ένα αισθητικά ιδιαίτερο streetwear style καταφέρνει να φτάσει στο δικό του προορισμό: την καλλιτεχνική δημιουργία με βάση τη μόδα.

We are still bold & beautiful for Savoir Ville

Ιδιαίτερο brand με μοντέρνα και πρωτότυπα στοιχεία. Πως ξεκινάει η δημιουργική σας πορεία;

Και οι δυο είχαμε δημιουργικές σπουδές – γραφίστας και αρχιτέκτονας. Συναντηθήκαμε στα Χανιά και το 2012 ξεκινήσαμε τους πειραματισμούς με τη μεταξοτυπία σε ύφασμα. Μετά από πολλά τυπώματα γεννήθηκε η ιδέα για την πρώτη collection BB, σε συνεργασία με την καλλιτέχνη Ελένη Μπαγάκη. Πρώτη φορά το BB εμφανίστηκε στο Meet Market στην Αθήνα, και σταδιακά εξελίχθηκε σε ένα πιο οργανωμένο brand, με την δημιουργία του e-shop μας, τη συμμετοχή στο Be Street festival στο Παρίσι και σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες του εξωτερικού.

We are still bold & beautiful for Savoir Ville

Τι κομμάτια μπορεί να βρει κανείς στη συλλογή σας; 

Δουλεύουμε κυρίως με t-shirt και φούτερ -basic βαμβακερά ρούχα με άνετη unisex διάθεση. Τα prints και τα κεντήματα που χαρακτηρίζουν το brand οδηγούν σε μια πιο εκκεντρική προσέγγιση του streetwear. Ιδιαίτερα αγαπητά του είναι και τα all over τυπωμένα κορμάκια, τοπ και t-shirts.

Ποια θα λέγατε πως είναι για εσάς η μεγαλύτερη πηγή έμπνευσης; 

Το διαδίκτυο αποτελεί την μεγαλύτερη πηγή έμπνευσής μας σε συνδυασμό με την καθημερινότητα μας στην Κρήτη. Η αντιφατικότητα της απομόνωσης του νησιού, με την παγκόσμια ηλεκτρονική παρουσία.

We are still bold & beautiful for Savoir Ville

Θεωρείτε πως στην Ελλάδα υπάρχει χώρος και δυνατότητα για ενα εναλλακτικό brand να ξεχωρίσει και αν ναι τι πιστεύετε πως χρειάζεται να διαθέτει για να το αγαπήσει το κοινό; 

Πάντα θα υπάρχει χώρος για νέες ιδέες και νέα εγχειρήματα σε οποιοδήποτε τομέα και σε οποιοδήποτε τόπο. Είναι πολύ σημαντικό να κάνεις αυτό που αγαπάς και να μένεις πιστός στη αισθητική σου. Σίγουρα στην Έλλαδα λόγω των οικονομικών συγκυριών τα πράγματα είναι πιο δύσκολα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Πού μπορούμε να βρούμε τα κομμάτια σας;

Τα ρούχα μας είναι διαθέσιμα στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, στο Neon Raum (Λεωχάρους 17, Αθήνα), στο Pikap Store (Ολύμπου 57, Θεσσαλονίκη), στο Concept Store Y (57A Brewer St, Soho, London) καθώς και στα διεθνή ηλεκτρονικά καταστήματα Wolf and Badger, Then and Now, Silkfred και Carnet de Mode.

We are still bold & beautiful for Savoir Ville

Photοgraphy: Kostis Fokas