O Πέτρος κι η Κατερίνα γνωρίστηκαν σε ένα μπαρ της Αθήνας. Εκείνη, με οικολογικές ανησυχίες και αγάπη σε ό,τι αφορά την οργάνωση. Εκείνος, με αγάπη στα ταξίδια και το μπάσκετ. Κοινή τους αγάπη, οτιδήποτε πρωτότυπο και πρωτοποριακό. Η busy καθημερινότητα τους τούς επιτρέπει να περνούν κυρίως τα σαββατοκύριακα μαζί ξεφυλλίζοντας τα Κυριακάτικα πρωινά εφημερίδες, ανταλλάσσοντας απόψεις για ό,τι νέο κυκλοφορεί στην αγορά.

Κάμποσες εβδομάδες πριν την Πρωτοχρονιά, μία Κυριακή πρωί ο Πέτρος ξύπνησε πρώτος, έφτιαξε πρωινό και έβγαλε τη ζελατίνα από την εφημερίδα που είχαν αγοράσει τα ξημερώματα γυρίζοντας από το κέντρο. Στάθηκε μερικά λεπτά σκεπτόμενος αν έπρεπε να περιμένει την Κατερίνα να διαβάσουν μαζί τις εφημερίδες τους και αποφάσισε πως ναι. Είναι μία ιεροτελεστία που συνηθίζουν μαζί κι αυτό δεν θα άλλαζε. Και τότε ξεκίνησε να σκέφτεται πόσο έχει αλλάξει η ζωή του από τότε που γνώρισε την Κατερίνα. Το γαϊτανάκι σκέψεων, μισή ώρα μετά, οδήγησε τον Πέτρο στο ότι θα ήθελε να ξυπνάει με την Κατερίνα και τις καθημερινές.

Μόλις εκείνη την στιγμή στο χολ προς το σαλόνι εμφανίστηκε το κορίτσι του, με λουσμένα μαλλιά και δανεισμένη από εκείνον φόρμα και t-shirt. Τη χάζεψε να ψαχουλεύει κάτι στο σακ βουαγιάζ της, πάνω στην πολυθρόνα, και τότε αποφάσισε πως η κατάλληλη στιγμή είναι τώρα.

-“Κατερίνα, δεν βαρέθηκες να κουβαλάς τα πράγματα σου κάθε σαββατοκύριακο μέσα σε ένα σάκο;” τη ρώτησε.

Εκείνη, χωρίς να σταματήσει να ψάχνει το πιστολάκι για τα μαλλιά και χωρίς να γυρίσει να τον κοιτάξει, του απάντησε σχεδόν γελώντας: “Μπα, είναι σαν ευκαιρία να νιώσω σαν αεροσυνοδός που τα σαββατοκύριακα επιστρέφει για λίγο σπίτι της” και μόνο τότε κατάλαβε πως αυτό που είχε πει αυθόρμητα έλεγε πολλά περισσότερα στην ουσία.

Και κάπως έτσι ο Πέτρος κι η Κατερίνα δύο εβδομάδες πριν την Πρωτοχρονιά είχαν ήδη βρει ένα πολύ φωτεινό σπίτι και μετακόμιζαν κούτες και καναπέδες.

Την πρώτη Κυριακή στο καινούργιο σπίτι, επίσημα συγκάτοικοι, ο καθένας στον καναπέ του, με κούπες καφέ στο τραπεζάκι και σκόρπιες εφημερίδες, συζητούσαν τις εκκρεμότητές τους. Ένα ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη τον επόμενο μήνα, πού θα χαρίσουν κάποια έπιπλα που τους περίσσευαν, αν τους συμφέρει να αλλάξουν πάροχο για το ρεύμα του σπιτιού, αν χρειάζονται air condition στο υπνοδωμάτιο, να κάνουν την αίτηση για το φυσικό αέριο και πότε θα κρεμάσουν τις κουρτίνες.

Μόλις έκλεισαν τα εισιτήρια και το ξενοδοχείο για την Πόλη, αναζήτησαν ομάδες για δωρεές επίπλων και συμφώνησαν πως δεν χρειάζονται για την ώρα air condition. Έμενε να κάνουν την αίτηση για το αέριο. Η Κατερίνα στο προηγούμενο -δικό της- σπίτι χρησιμοποιούσε φυσικό αέριο κι τόνιζε πολύ συχνά τα οφέλη. Οικονομία, ανεξαρτησία στη θέρμανση, πιο φιλικό στο περιβάλλον.

Έμενε να καταλήξουν αν θέλουν να αλλάξουν πάροχο για το ρεύμα τους. Για να το κάνουν αυτό έπρεπε να επικεντρωθούν στις επιλογές τους και να καταλήξουν στην καλύτερη και κυρίως σε εκείνη που τους εκφράζει σαν φιλοσοφία. Μία διαφήμιση της WATT+VOLT έκανε τον Πέτρο να ανοίξει το tablet και να χαζέψει το site της εταιρείας όσο η Κατερίνα απαριθμούσε για άλλη μία φορά τα πλεονεκτήματα του φυσικού αερίου.

-“Τσέκαρε την WATT+VOLT” της είπε εκείνος. “Μοιάζει πρωτοπόρα και φιλική σαν εταιρεία.”

-“Εμένα για κάποιο λόγο μου προκαλεί ασφάλεια. Έχω την αίσθηση ότι θα με εξυπηρετήσουν άνθρωποι της ηλικίας μας, που θα με καταλάβουν. Βγάζει μία φρεσκάδα.” σχολίασε εκείνη.

Χάζεψαν μαζί το site της εταιρείας και η Κατερίνα ενθουσιασμένη ανακάλυψε την υπηρεσία Dual Power. Σε μία εταιρεία έχεις μαζί και το ρεύμα και το φυσικό αέριο.

-“Νομίζω το λύσαμε κι αυτό” αστειεύτηκε ο Πέτρος που εδώ και ώρα ήθελε να τελειώσουν με τις εκκρεμότητές τους και να πάει να παίξει ένα σύντομο αγώνα μπάσκετ με τους φίλους του εκεί κοντά. “Η WATT+VOLT με το Dual Power σου δίνει τη δυνατότητα να συνδυάσεις ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο και να κερδίσεις 30% έκπτωση στις ανταγωνιστικές χρεώσεις του φυσικού αερίου, Κατερινάκι μου” είπε με φωνή που θύμιζε παρουσιαστή τηλεόρασης ξεκινώντας έναν περίεργο, χαρούμενο χορό πάνω στον καναπέ.

-“Και τώρα που λύσαμε αυτό να λύσουμε και το πότε θα κρεμάσουμε τις κουρτίνες Πέτρο μου; Γιατί εδώ και ώρα τα παιδιά των απέναντι κάνουν ακριβώς ό,τι κάνεις, χορεύοντας πάνω στους καναπέδες τους” είπε η Κατερίνα με γυναικεία φωνή που θυμίζει παρουσιάστρια, την ώρα που κι εκείνη ανέβαινε στον καναπέ της χορεύοντας.

featured photo: www.watt-volt.gr