H Xαρά κατάφερε να τελειώσει με τη σχολή Δημοσιογραφίας στα τέσσερα χρόνια, τελείωσε την πρακτική της, βρήκε μία δουλειά που της αρέσει και ετοιμάζεται για το μεταπτυχιακό της. Η Χαρά είναι ένα από εκείνα τα νέα κορίτσια που φροντίζουν να τα έχουν όλα σε τάξη. Να ακολουθούν το πρόγραμμα και να τηρούν το πλάνο. Επίσης έχει αδυναμία στον πατέρα της, μαστορεύουν συχνά μαζί, βλέπουν αγώνες τις Κυριακές και έχει χρειαστεί πολλές φορές να μαγειρέψουν οι δύο τους, όταν η μητέρα της άρχισε να πηγαίνει όλο και πιο συχνά σε διακοπές με τις φίλες της, μετά τη συνταξιοδότηση. Τώρα, μετά από έναν χρόνο στην πρώτη της δουλειά και πριν ξεκινήσει το μεταπτυχιακό της αποφάσισε πως είναι καλή στιγμή να φύγει από το πατρικό της και να ζήσει στο δικό της σπίτι.

Ανάμεσα σε όλα εκείνα της to-do λίστας της αφού κατέληξε σε σπίτι είναι τα πρώτα, πολύ βασικά και πολύ καινούργια για εκείνη. Αφού είναι η πρώτη φορά που θα έμενε μόνη της. Ένα γερό καθάρισμα στο σπίτι, ο μπαμπάς θα διορθώσει δύο πολύ μικρά υδραυλικά προβλήματα. Η σύνδεση του ρεύματος, να βρει τον ιδανικό -για εκείνη- πάροχο, μετά ένας ηλεκτρολόγος να ελέγξει μερικά πράγματα και τέλος τα της μετακόμισης.

Το επόμενο Σάββατο το απόγευμα, πίνοντας έναν καφέ με τον μπαμπά της, και πριν πάνε μαζί σούπερ μάρκετ του έκανε μία βασική ερώτηση που ταλαιπωρούσε το μυαλό της: ”Είναι εύκολη η διαδικασία της αλλαγής παρόχου;” Οι γονείς της το είχαν κάνει πρόσφατα με την WATT+VOLT και είχαν όλες τις πληροφορίες. “Χαρά, το μόνο που χρειάζεται είναι να αποφασίσεις την εταιρεία που σου ταιριάζει, μετά θα βρεις συμπληρώσεις την Αίτηση Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας. Θα χρειαστεί να προσκομίσεις τον τελευταίο εκκαθαριστικό λογαριασμό του παρόχου στον οποίο ανήκεις και φωτοτυπία της ταυτότητάς σου. Εσύ ενδεχομένως να χρειαστεί να κάνεις τη λεγόμενη Διαδοχή Πελάτη. Στην περίπτωση της ενοικίασης θα πρέπει να προσκομίσεις το μισθωτήριο, ενώ σε περίπτωση που ήσουν ιδιοκτήτρια θα έπρεπε να προσκομίσεις το Ε9.

-“Πρέπει να τους ρωτήσω αν στο ενδιάμεσο διάστημα μετάβασης ενδέχεται να υπάρξει προσωρινή διακοπή ρεύματος; Γιατί θέλω όσο κάνω τη διαδικασία να καθαρίσω το σπίτι και να μεταφέρω κάποια πρώτα πράγματα. Ξέρεις, παράλληλα με τη δουλειά όλα αυτά θα τα κάνω τα απογεύματα.

-“Xαρούλα, εμείς δεν μείναμε καθόλου χωρίς ρεύμα διότι η αλλαγή εκπροσώπησης είναι καθαρά λογιστική διαδικασία. Στην ουσία, αλλάζουν ορισμένες εγγραφές στα αρχεία του Διαχειριστή του Δικτύου, και γίνεται αυτόματα η αλλαγή της εκπροσώπησης του πελάτη. Εμείς είχαμε δώσει ένα ποσό στη ΔΕΗ αλλά μας επιστράφηκε μέσω συμψηφισμού, στον τελικό εκκαθαριστικό λογαριασμό κατανάλωσης. Όπως την πήραμε πίσω εμείς έτσι θα την πάρεις πίσω κι εσύ.

-“Μπαμπά, ξέρεις πόσο τρέχω με όλα. Πιστεύεις αξίζει να κάνω την αλλαγή; Εσείς είδατε διαφορά;”

-“Μπορώ να σου επισημάνω μερικά πολύ σημαντικά κριτήρια που επιλέξαμε την WATT+VOLT κι εσύ να κρίνεις. Βρήκαμε ακριβώς το πρόγραμμα που ταίριαζε στις ανάγκες μας, χωρίς να χαθούμε σε περίπλοκες και άπειρες προσφορές. Πλέον έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για την ενέργεια που καταναλώνουμε. Επίσης σημαντικό, οι τιμές τους είναι ανταγωνιστικές.

-“Και αν αλλάξω γνώμη κάποια στιγμή; Τι δέσμευση έχω;”

-“Η σύμβαση παροχής ηλεκτρικού ρεύματος είναι αορίστου χρόνου και μπορείς να αλλάξεις γνώμη χωρίς να επωμισθείς κάποια επιβάρυνση.”

 Μπαμπάς και κόρη έφαγαν κρυφά άλλο ένα κομμάτι κέικ και ετοιμάστηκαν για τα ψώνια τους.

“Μεγάλωσες και πηγαίνεις στο δικό σου σπίτι ρε μικρό”

“Υπόσχομαι πως θα συνεχίσω να έρχομαι να βλέπουμε μαζί αγώνες και μπορούμε τα Σάββατα να πηγαίνουμε μαζί σούπερ μάρκετ. Ο καθένας για το δικό του σπίτι πια μπαμπά. Κι εσύ υποσχέσου πως δεν θα τρως κρυφά κέικ, χωρίς εμένα”.